V en V 1 – VDW/OLS 1

De eerste uitwedstrijd van korfbalclub V en V dit veldseizoen was tegen VDW-OLS uit Assen. Nu mocht de ploeg uit Garyp hetzelfde team verwelkomen voor de laatste wedstrijd van het eerste deel van dit veldseizoen. Vorige keer werd er overtuigend gewonnen door V en V met maar liefst 10-18.  Redenen genoeg om dit weer op een grote score te laten uitlopen?

De ploeg uit Assen begon sterk en schoot er snel een afstandschot in. Na een te fel op de ballijn verdedigende actie van Paul Schipper werd de score uitgebreid tot 0-2. Lennert Westerhof stond vandaag op scherp en profiteerde van een fout van de tegenpartij met een fraaie omdraaibal. Na een uitstarter mikte dezelfde persoon de 2-2 erin. De beide teams bleven aan elkaar gewaagd en scoorden om de beurt. Onder andere door twee strafworpen van Ronald Klos en een vrije bal van Lennert Westerhof. VDW-OLS scoorde uit een uitstartbal. 5-4. Door een afstandschot van V en V die op naam kwam van Klaas Jan Pander (prima ingevallen voor Tiede Fokkema) werd de stand gebracht op 7-5 voor de rust.

Na de bespreking kwam V en V met 9-5 voor door 2 afstandschoten van Ronald Klos. Een doorloopbal tegen en een fraai afstandschot van Lennert Westerhof bracht de stand op 10-6, maar VDW-OLS kwam heel knap terug door een strafworp, een afstandschot en een vrije bal. Daartegenover stond een doorloopbal van Nelly Wolters. 11-9. Nu was het de ploeg uit Garyp die moest oppassen. Toen VDW-OLS er een vrije bal inwierp was de teleurstelling bij spelers en supporters van VenV groot. De grensrechter had de vlag omhoog om het doelpunt af te keuren, maar de verder goed fluitende scheidsrechter negeerde dit: 11-10. Toch bleek de ploeg uit Garyp uiteindelijk te sterk voor de vanmiddag schotloze Drentenaren. Door een afstandschot van Ronald Klos en een uitstartbal van Lennert Westerhof werd de eindscore gebracht op een 13-10 winst. Een af en toe slordig spelend VenV behaalde zo een prima resultaat op deze ijle middag. Volgende week zaterdag start het zaalseizoen met het traditionele Tytsjerksteradieltoernooi in de Westermar te Burgum.

Doelpuntenmakers: Lennert Westerhof 6, Ronald Klos 5, Klaas Jan Pander 1, Nelly Wolters 1.