V en V – Flamingo’s

Na afloop van het zaalseizoen was het voor de korfballers van V en V na een aantal pittige trainingen tijd voor de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het vervolg van het veldseizoen.

Het lager spelende Flamingo’s uit Buitenpost kwam op bezoek op het fraaie kunstgrascomplex te Garyp. Hoewel het voorjaarszonnetje het verblijf aangenaam maakte, was de felle wind, die dwars op het veld stond, oorzaak van weinig doelpunten. V en V speelde met twee invallers, Corrie Betten voor Nellie Wolters en Siemen-Jan Miedema voor Ronald Klos.

De eerste helft korfbalden de V en V-ers wel iets gemakkelijker, maar ze hadden meer moeite met de kansen dan Flamingo’s. Uiteindelijk kwam er een 6-6 ruststand op het bord.

In de tweede helft was er sprake van een duidelijk overwicht van de Bio Balance-7 formatie, maar scoren uit de vele kansen, ho maar. Flamingo’s scoorde slechts éénmaal en V en V viermaal, zodat de eindstand 10-7 werd. Het veldspel was zaterdag prima, maar het scorend vermogen was duidelijk onder de maat.

Woensdagavond wordt er thuis geoefend tegen de Waterpoort uit Sneek. De wedstrijd wordt voorafgegaan door de tweede teams.

Scores: Tiede Fokkema 3, Lennert Westerhof 2, Martha van der Kooi 2, Corrie Betten 1,

Mathilde van der Zee 1, Siemen-Jan Miedema 1.