V en V – HHV

Afgelopen zaterdag moesten de Gariper korfballers aantreden tegen HHV uit Hollandscheveld. Een wedstrijd, waarvan van te voren verwacht werd, dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. V en V stond samen met HHV op de voorlaatste plaats met 2 punten. Dat de krachtsverschillen klein waren, bleek ook in de voorwedstrijd van de tweede teams. Die werd nipt gewonnen door V en V met 10-9. De hoop was, dat de opgaande lijn verder opgepakt zou worden na de winst van vorige week.

De vakindeling was enigszins gewijzigd vanwege het ontbreken van Tiede Fokkema, maar verder was het team compleet. Vanaf het eerste moment werd er gedreven en geconcentreerd gespeeld. Lennert Westerhof tekende de 1-0 aan en toen Paul Schipper met een knappe uitstartbal 2-0 maakte, leek het een vrolijke middag te worden. Dit verschil bleef gedurende de eerste helft in stand. De 3-1 werd door Wilco de Vries gemaakt en de 4-1 door Lennert Westerhof, allebei uit een strafworp. V en V slaagde ondanks het betere van het spel er niet echt in uit te lopen. Er mankeerde slechts één ding aan: scoren. Kleine kansen werden niet afgemaakt en ook bij de afstandsschoten werd de korf niet gevonden. Deze onmacht speelde HHV in de kaart.

Na een ruststand van 4-2 wachten de spelers uit Hollandscheveld geduldig op de kansen. En die kansen werden wel afgerond. Tel daarbij op, dat HHV door strafworpen nog meer in het zadel werd geholpen en het wordt duidelijk, dat de punten meegaan naar Drente. Coach Stevo Jellema probeerde via vier wissels het tij te doen keren, maar ook hierna bleef de schotloosheid hardnekkig bestaan. Slechts één keer werd doel gestroffen. Gerda de Jong wist vanaf de zijkant met een knap afstandsschot de vijfde treffer te scoren. De strijd was toen reeds gestreden. De 5-9 nederlaag kwam hard aan in het Gariper kamp. Er is één voordeel: De competitie is nog lang genoeg om de opgelopen achterstand in te lopen. Er zal opnieuw gesleuteld moeten worden om de aanvalskracht van de BioBalance7-formatie te versterken.

Komende zaterdag is er maar één opdracht: Winnen in de uitwedstrijd tegen DTS.