V en V – Noordenveld

Noordenveld een maatje te groot voor VenV

Burgum –  VenV startte in een op maar liefst 4 posities gewijzigde opstelling. Met name in de eerste helft had dit de beoogde uitwerking en voerde men een gelijkopgaande strijd met Noordenveld. In de tweede helft liet Noordenveld zien waarom het een van de kampioenskandidaten is. De gasten uit Roden keerden met een ruime 11-22 zege huiswaarts.

VenV kwam goed uit de startblokken en wist met de eerste aanval een aantal goede kansen te creëren. Toch kwam de eerste score van Noordenveld. VenV had het antwoord snel klaar; Dieke Hoekstra zorgde voor de gelijkmaker. Hierna werd het een gelijkopgaande strijd, waarin beide ploegen om en om op voorsprong kwamen. De doelpunten, veelal afstandschoten, vielen in deze beginfase vlot op elkaar, tot de 15de minuut werd er in elke minuut gescoord. Noordenveld wist op 6-7 met een afstandschot de marge naar 2 te tillen en leek het heft in handen te nemen. Op de stand 7-9 miste VenV een strafworp en daarmee de aansluiting. De gasten liep hierna solide uit naar 7-11. Door een afstandschot van Lennert Westerhof beperkte de thuisploeg voor rust de schade nog enigszins: 8-11.
Noordenveld pakte meteen na de pauze de draad weer op; als snel hadden de gasten een marge van 5 doelpunten: 8-13. Sanne Plantinga en Roel Schipper hielpen de Bio Balance formatie weer terug in de wedstrijd 10-13. Hierna zat bij VenV alles tegen, de zuiverheid van het afstandschot was ver te zoeken, de schwung verdween uit het spel en ook de beslissingen van de arbiter waren veelal in het nadeel van de thuisploeg. Noordenveld bleef wel zuiver schieten en wist over verschillende schijven scorend uit te lopen naar 10-16. In het laatste kwartier liet de ploeg van Stevo Jellema maar 1 doelpunt zien; Noordenveld zette hier nog 6 tegenover en liep soeverein uit naar een dikke 11-22 overwinning. Ondanks de ruime nederlaag kunnen de Garijpers toch hoop putten uit het spel en de 8 doelpunten in de eerste helft. Hier zal men op moeten voortborduren om in de volgende wedstrijd tegen De Driehoek wel de punten te pakken.

Doelpunten Vlug en Vaardig: Lennert Westerhof  5, Roel Schipper 2, Tiede Fokkema 2, Sanne Plantinga en Dieke Hoekstra 1