V en V – Olympia

De eerste veldwedstrijd na het zaalseizoen was voor V en V op papier een gemakkelijke. De Garipers staan op één punt van de koploper en Olympia staat op de laatste plek.

Er werd aangetreden met Corrie Betten voor de afwezige Gerda de Jong.

Voordat de wedstrijd begon, was er de presentatie van het nieuwe tenue van hoofdsponsor

BioBalance 7, een probaat middel bij maag- en darmklachten. Voor vijf jaren zijn het bedrijf en V en V aan elkaar verbonden. Na de feestelijkheden kon V en V moeilijk haar draai vinden en Olympia kon met een flinke dosis inzet goed partij geven. De groen-witten hadden bij tijd en wijle slordig aanvalsspel en de verdediging was regelmatig onoplettend.

Na een 1-0 voorsprong kwam Olympia via 1-1 op 3-5, maar V en V kwam voor de pauze terug tot 5-5. Langzaam kwamen de Garipers in hun spel en namen bij Olympia de krachten af. 8-8 was de laatste keer, dat Olympia kon aansluiten. Het definitieve gat was er bij 14-10.

Vijf minuten voor tijd kreeg Tiede Fokkema voor zijn sterke spel de publiekswissel en kwam de 15-10 van V en V op naam van debutante Annemarieke Houtsma. Vervolgens zorgde Ronald Klos na goed voorbereidend werk van Wilco de Vries voor de eindstand, 16-11.

Met deze uitslag behoudt V en V zijn hoge klassering en wacht over twee weken de zware uitwedstrijd tegen ZKC ’19 in Zuidwolde.