V en V – SIOS

De eerste thuiswedstrijd van V en V in 2008 bepaalt voor de Garipers, of zij weer aansluiting krijgen bij de subtop. V en V, dat op een vijfde plek staat met zes punten, tegen SIOS, dat op de één na laatste plaats staat met een punt minder.

Het publiek schaarde zich meteen achter V enV. De score werd geopend door Mirjam Kuipers, die voorlopig haar laatste wedstrijd speelde. SIOS benutte een strafworp. Vervolgens stokte de doelpuntenmachine. De 1-1 bleef tot de 25e minuut op het scorebord staan. Beide aanvalsvakken konden geen vat krijgen op de verdediging. De ban werd gebroken door een strafworp aan Gariper zijde, die benut werd door Lennert Westerhof en een afstandschot van Paul Schipper, waarna SIOS antwoordde, 3-2. V en V liep uit door afstandschoten van Tiede Fokkema en Lennert Westerhof en een strafworp van Ronald Klos. Ook SIOS scoorde nog, zodat de stand 6-4 werd. Toen volgde weer een bijna doelpuntloze periode, maar dit was wel voor de laatste keer deze avond. Na een doelpunt van SIOS was de koek op voor de zwak aanvallende ploeg uit Wolvega. Coach Jellema van V en V voelde zich genoodzaakt nog een aantal wissels toe te passen. Tot ieders tevredenheid heeft hij zich voor nog een seizoen verbonden aan V en V. Paul Schipper brak de ban, waarna de ploeg uit Garyp pas in de laatste minuten van de wedstrijd uitstekend begon te spelen. De wedstrijd werd beslist door een fraaie doelpuntenreeks van V en V. Ronald Klos, Tiede Fokkema en Paul Schipper scoorden voor hun team. Het laatste woord was aan Ronald Klos, waardoor de eindstand 12-5 werd.

Een zeer gunstige overwinning voor een wisselvallig spelend V en V. Aanstaande zaterdag ontvangt koploper De Hoeve in de sporthal van Noordwolde de ploeg uit Garyp. Een overwinning zou niet verkeerd zijn voor de spanning in de competitie.

Doelpunten: Paul Schipper 4, Ronald Klos 3, Lennert Westerhof 2, Tiede Fokkema 2, Mirjam Kuipers 1.