V en V verliest in matte wedstrijd

Vlug en Vaardig trad zaterdag aan in de streekderby tegen DFD. De vorige editie werd met één punt verschil gewonnen door de Oentsjerksters. Vooraf werd duidelijk, dat coach Klos niet met de beoogde basisacht kon starten. Zowel Martha van der Kooi als Tiede Fokkema moesten verstek laten gaan. Het begin van de wedstrijd beloofde een gelijkopgaande strijd, maar al snel bleek DFD de kleine kansjes beter te benutten en zo ontstond er een 6-2 voorsprong voor de thuisclub.

Maar toen brak er een periode aan, die duidelijk voor de Garipers was. Eerst zorgde Klaas-Jan Pander van afstand voor een doelpunt. Vandaag schoot Foppe Nicolai er lustig op los en hij zorgde voor een 7-7 tussenstand. Echter, in de tweede helft was DFD de betere ploeg. Er werd een hoog schotpercentage gehaald, terwijl de aanvallers van de BioBalance 7- formatie meestal na één schot de bal weer kwijt waren. De kopjes gingen naar beneden en de strijdlust verdween naarmate de wedstrijd vorderde. Het gaf DFD de gelegenheid om met ruime cijfers afstand te nemen van de Garipers, de eindstand was 21-12.

Komende zaterdag zal Vlug en Vaardig twee helften inzet moeten tonen en gedegen aanvalsspel op de mat moeten brengen om de punten thuis te houden. Er wordt dan om 15.30 uur in Garyp tegen HHV uit Hollandscheveld gespeeld.

Doelpunten: Foppe Nicolai 9 (3 strafworpen), Sanne Plantinga, Wilco de Vries en Klaas-Jan Pander elk 1 doelpunt.