V en V verliest thuis van HHV

Vlug en Vaardig speelde de laatste wedstrijd van het zaalseizoen in Burgum tegen HHV uit Hollandscheveld. De intenties waren goed: Omdat degradatie al een feit was, kon V en V een ontspannen wedstrijd spelen en proberen een aantrekkelijk spelletje neer te zetten. Maar al die goede bedoelingen ten spijt, het spelbeeld was totaal anders. V en V toonde wel inzet, maar liep onsamenhangend door het veld. De aanvallen duurder hierdoor kort en HHV kon hiervan profiteren. Dit deden ze, doordat er ook gescoord werd, optimaal. Trainer Ronald Klos probeerde zijn team tot rust en scherpte te manen. Zijn aanwijzingen hadden echter geen effect en dus liet hij al in de eerste helft en drietal wissels warm lopen. Bij de ruststand van 4-9 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Maar zoals zo vaak bij korfbal, brak er een betere periode aan voor de groen-witten en langzaamaan kwam men beter in de wedstrijd. Toen eerst Dieke Hoekstra twee keer scoorde en daarna Foppe Nicolai de 10-11 aantekende, lag de strijd volledig open. Maar toen daarna de tegenstanders van deze zelfde spelers ook drie keer de bal in het mandje gooiden, was daarmee de overwinning voor HHV veliggesteld en de eindstand bepaald op 10-14.