V en V – Waterpoort

Burgum – VenV wist wat het deze wedstrijd te doen stond; winnen van de Waterpoort was het enige dat afgelopen zaterdag telde. Deze ploeg wist nog niet te winnen in de voorgaande wedstrijden, maar bleek voor de Garijpers toch een erg lastige tegenstander. In een kwalitatief matig maar zeer spannend duel wist VenV in de bloedstollende slotfase de winst veilig te stellen: 13-11.

Na een gemiste strafworp van VenV was het de Waterpoort dat op een 0-1 voorsprong kwam . De 1-1 liet niet lang op zich wachten en het was Sanne Plantinga die in de 10de minuut met een afstandschot de 2-1 op het scorebord bracht. Het was in de beginfase al duidelijk dat het een fysieke strijd zou worden. De Waterpoort speelde in een hoog tempo, gaf verdedigend veel druk en liet zich in elk duel fel zien. De ploeg van Stevo Jellema had hier aanvankelijk de nodige moeite mee en zag de gasten dmv 3 strafworpen uitlopen naar 2-5.  Bij de Garijpers gingen de “koppies” ditmaal niet naar beneden, maar met veel vechtlust ging men de strijd aan en voor rust zat VenV weer volledig in de wedstrijd. Paul Schipper tekende net voor het fluitsignaal voor de uiterst belangrijke gelijkmaker: 6-6.
De tweede bood wederom een fysiek strijd, waarin met name Jelly Jelsma opviel; in een aantal pittige persoonlijke duels wist zij haar tegenstandster compleet uit de wedstrijd te spelen. De Waterpoort nam meteen na rust een voorsprong 6-8. Hierna was het de beurt aan Martha van der Kooi, met een prachtige doorbraak en een afstandschot nam zij haar ploeg op sleeptouw. De Snekers lieten zich echter niet uit het veld slaan en kwamen snel weer op een 8-9 voorsprong. Coach Stevo Jellema reageerde met 2 wissels die goed uitpakten. Met name Foppe Nicolai viel zeer sterk in en bracht met zijn eerste actie de stand weer gelijk. Hierna dacht VenV de touwtjes in handen te hebben, met het benutten van 2 strafworpen pakte men een voorsprong van 11-9. Toch maakte de Bio Balance formatie het zichzelf nog erg lastig; door 2 onnodige overtredingen die resulteerden in strafworpen, hielp men De Waterpoort weer terug in de wedstrijd. Met nog 2 minuten op de klok en een stand van 11-11 op het scorebord volgde een uitermate spannende slotfase. Lennert Westerhof zorgde er uiteindelijk met 2 doelpunten voor dat het VenV publiek op de banken kon. De 13-11 overwinning was zonder meer terecht, VenV was kwalitatief de betere ploeg, maar had het toch nog erg moeilijk met het felle De Waterpoort.

Doelpunten Vlug en Vaardig: Lennert Westerhof  6, Roel Schipper 2, Martha van der Kooi 2,  Paul Schipper , Sanne Plantinga en Foppe Nicolai allen 1