V en V – Wordt Kwiek

In de voorlaatste competitiewedstrijd moest koploper V en V aantreden tegen de nummer laatst Wordt Kwiek. Het grote verschil op de ranglijst was slechts in sommige delen van de wedstrijd te herkennen. Eigenlijk was de winst van Vlug en Vaardig gebaseerd op het flitsende spel van de eerste tien minuten. V en V kwam toen op een 4-0 voorsprong. In de periode daarna werd er steeds gestreden binnen de marge van dit verschil. Maar hoewel Wordt Kwiek ogenschijnlijk nooit de gedachte gaf zich gewonnen te geven, kon men dit gat niet meer dichten. Ondanks de belangen werd er een faire wedstrijd gespeeld met een goede leidsman. Uiteindelijk stond als eindstand 15-12 op het scorebord. Dit betekende dat hiermee het doek viel voor het eens zo gerenommeerde Wordt Kwiek.

De Gariper korfballers moesten aantreden met aan de dameszijde drie invallers. Dezen wisten zich echter uitstekend aan te passen, zodat Wordt Kwiek hiervan niet echt kon profiteren. Met name in de rebound zorgde good-old Jelly Jelsma, dat de heren steeds opnieuw in schotpositie konden worden gebracht. De Bio Balanceformatie speelde een degelijke wedstrijd zonder echt een hoog niveau te halen en de schutters deden, wat er van hun verwacht werd: scoren.

In de slotfase werd Ronald Klos voor zijn (voorlopig?) laatste thuiswedstrijd naar de kant gehaald en hij werd overladen met bloemen voor bewezen diensten, een speler wiens spel de korfbalsupporter deed genieten. V en V zal zeker zijn spel missen maar hij blijft als trainer verbonden aan de selectie.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd gespeeld om 15.30 uur in Lelystad. Er wacht dan een zware opgave: winst is nodig en de Hoeve zou een punt moeten verliezen om het kampioenschap veilig te stellen en zodoende voor het eerst op het veld promotie naar de overgangsklasse af te dwingen. Dus ieders support is gewenst!