VDW/OLS 1 – V en V (G) 1

Na de blamerende nederlaag van vorige week tegen De Hoeve, was herstel broodnodig voor het eerste team van korfbalclub V en V uit Garyp. Deze week werd er op de training gewerkt om de schotloosheid van de selectie te verbeteren. Dat deze inspanning zo snel resultaat zou opleveren, was onverwacht.

V en V moest onder leiding van interim-coach Friso van der Laan in Assen aantreden tegen VDW-OLS. De thuisploeg ging fanatiek van start en kwam snel op een 2-0 voorsprong. Daarna ging de aanvalsmachine bij V en V lopen; geduldig werden de kansen uitgespeeld en werd er met scherp geschoten. Via 2-3 kwam er een 4-11 ruststand op het scorebord.

Het uitstekende aanvalsspel werd in de tweede helft voortgezet. VDW-OLS probeerde met verse krachten het tij te doen keren. Maar er heerste zoveel vertrouwen bij de spelers van V en V, dat VDW-OLS eigenlijk geen kans kreeg op herstel. De eindstand was 10-18.

Scores: Ronald Klos 6, Lennert Westerhof 4, Tiede Fokkema 3, Paul Schipper 2, Mathilde van der Zee 2 en Mirjam Kuipers 1.