VenV 1 – Invicta 1

Afgelopen zaterdag vond op sportpark Garyp de start van de tweede helft van de veldcompetitie op het programma. Met als hoofdact de wedstrijd V&V 1 – Invicta 1. In het voorprogramma speelde V&V 2 tegen het 2e team van Oost-Arnhem. Aan deze wedstrijd werd na een 5-13 achterstand toch nog een punt gesleept en eindigde in een 13-13 gelijkspel.

V&V had de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten met 11 punten uit 7 wedstrijden, dit resulteerde in een tweede plek. De focus ligt de komende wedstrijden dus volledig op het kampioenschap. Invicta had uit de eerste wedstrijden 5 punten weten te behalen, en deze zullen nog vol aan de bak moeten voor handhaving. Op papier gezien zou V&V dus de betere ploeg moeten zijn, maar dat het geen hele gemakkelijke opgave zou zijn om van invicta te winnen was vooraf wel duidelijk. Bij V&V misten, door blessures, een aantal belangrijke spelers. Daarnaast het weer, harde wind en regen maakten de omstandigheden verre van ideaal.

Het was ook invicta die de eerste aantekening op het scorebord zette, en ook het 2e doelpunt kwam van de kant van Invicta. V&V had blijkbaar even tijd nodig om op gang te komen, en gelukkig was daar Pieter de Jong die al snel de 2-1 scoorde. Na de 3-1 van Invicta was het JanJacob van der Zee die de ploeg op sleeptouw nam. Hij scoorde de 3-2 en vervolgens ook de gelijkmaker. Dat de doelpunten duur zouden zijn deze middag was toen al duidelijk. Er werd om en om gescoord, en met nog 10 minuten te gaan bracht coach Peter de Groot 3 wissels in. Martha van der Kooi, Mathilde van der Zee en Evert Duipmans werden ingebracht. Deze wissels brachten even wat nieuw elan in het spel, waardoor JanJacob van der Zee een Strafworp kon verzilveren die hij daarvoor zelf had verdient. Het was vervolgens Mathilde van der Zee die met haar 399-ste doelpunt in de hoofdmacht van V&V het verschil voor het eerst in de wedstrijd op 2 bracht.

Toen Nynke Buis de 12-9 scoorde met nog een paar minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. De druk was er af en de wedstrijd kon uitgespeeld worden, het 7-de doelpunt van JanJacob van der Zee en de fraaie uitstarter van Pieter de Jong beslisten de wedstrijd definitief op een eindstand van 14-10.

Deze eerste overwinning levert V&V ook de Koppositie op doordat Harich punten laat liggen tegen runner-up DTG. Volgende week staat voor V&V de uitwedstrijd gepland in en tegen Spannum om 16.30 . V&V 2 mag op bezoek bij Heerenveen 2.