VenV 1 – Oerterp 1

Op een zonovergoten veld speelde V en V haar laatste wedstrijd van het lopende veldseizoen. Tegenstander was Oerterp, dat nog kans had om de tweede promotieplek te bemachtigen.

Voor de Garipers waren de belangen van een heel andere orde, namelijk alles uit de kast halen om niet te degraderen. En er moet gezegd worden: De groenwitten gingen volop de strijd aan.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er voor iedere bal gevochten en er werd zeer geconcentreerd gespeeld. De doelpunten vielen om en om. Bij de rust was er een minimale voorsprong voor de thuisploeg van één doelpunt, 8-7. In de tweede helft in eerste instantie eenzelfde spelbeeld. Oerterp speelde heel geduldig tot men de rebound bezet had en de schutters in stelling konden worden gebracht.

Tot 10-10 ging de strijd gelijk op. Daarna sloeg Oerterp een gaatje op 11-14. V en V leek geslagen, maar toonde veerkracht en kwam terug tot 14-14. En ook op 17-18 waren er nog kansen op een gunstige uitslag voor de BioBalance 7-formatie. Toen echter Oerterp 17-19 scoorde, was het pleit beslecht en dit betekende degradatie voor Vlug en Vaardig.

Doelpunten: Wilco de Vries 5, Foppe Nicolai 4, Sanne Plantinga en Lennert Westerhof 3, Annemarieke Houtsma en Martha van der Kooi elk 1 doelpunt.