VenV 1 – SIOS 1

De eerste zaalwedstrijd van V en V werd gespeeld in Wolvega. SIOS was voor de Garipers een onbekende tegenstander. Aanvankelijk was V en V de betere ploeg. Met snel spel werden kansen gecreëerd en goed afgemaakt. Dit was het wedstrijdbeeld van de eerste twintig minuten. Plotseling liepen de aanvallen stroever en SIOS begon te begrijpen, dat er kansen lagen.

Een duidelijke 2-6 voorsprong werd gemarginaliseerd tot 5-6. En toen na de pauze SIOS op 6-6 kwam, leek het erop, alsof het over was met V en V. Maar op routine werd er toch opnieuw een overwicht opgebouwd en kwamen de groen-witten op een 6-9 voorsprong. Wie dacht, dat SIOS een kwartier voor tijd uitgespeeld was, kwam bedrogen uit. De grootste kansen werden door V en V om zeep geholpen en SIOS kwam terug en in de slotfase zelfs voorbij V en V. De enige V en V-er, die nog wat terugdeed, was invaller Lennert Westerhof, die zijn 300ste treffer voor V en V aantekende, 11-10.

Het eindspel van V en V was veel te gehaast en onzuiver. Hierdoor bleven de punten in Wolvega. Komende zaterdag is in de eerste thuiswedstrijd om 20.35 uur in de Westermar in Burgum De Hoeve de tegenstander. Doelpunten: Gerda de Jong 1, Mirjam Kuipers 1, Nelly Wolters 1, Tiede Fokkema 1, Ronald Klos 3, Paul Schipper 2 en Lennert Westerhof 1.