VenV 1 – Sparta 1

Onder prima weeromstandigheden mocht de Gariper hoofdmacht zich klaar maken voor de eerste thuiswedstrijd in de buitenlucht van dit jaar. Nadat er vorige week onder barre omstandigheden belangrijke punten waren behaald is het van belang om deze lijn door te zetten.
Sparta uit Zevenhuizen waren de gasten van de Biobalance-7 formatie, die al vlot van afstand het bal openden. In de eerste helft ging het qua scoreverloop redelijk gelijk op waarbij de marge niet groter dan twee doelpunten werd. Sytze Brouwer tekende voor de ruststand van 7-8 in het voordeel van de bezoekers.
Na de rust zette deze trend zich voort, de prima aanvallen werden niet altijd goed afgerond waardoor geen van de ploegen zich echt los kon maken. Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd op een stand van 14-14 werd Taede Sibma afgelost door Pieter de Jong. Hij deed waarvoor hij in het veld werd gebracht, scoren. De laatste minuten van de wedstrijd was het spel van de Garipers vrij chaotisch wat resulteerde in tegentreffers. Een eindstand van 15-16 was daarmee wel zuur voor het vlaggenschip van Vlug en Vaardig.

Aanstaande zaterdag komt TDK uit Deinum op bezoek op het kunstgrasveld in Garyp.

Doelpunten: Sytze Brouwer 6, Roel Schipper 5, Dieke Hoekstra 2, Taede Sibma, Pieter de Jong