VenV 1 – Thrianta 1

GARYP – Vlak naast een grote feesttent werd de korfbalwedstrijd Vlug en Vaardig tegen Thrianta uit Hoogeveen gespeeld. In Garyp was het namelijk feest vanwege het 100-jarig bestaan van de Vereniging van Dorpsbelangen. De feestvreugde zou verhoogd worden, als er gewonnen zou worden van Thrianta. Dat gebeurde niet. Door concentratieverlies werden opdrachten vergeten en was de communicatie weg. Een niet verwacht gelijkspel was het resultaat.

De eerste helft ging het duel gelijk op. V en V kwam goed uit de startblokken en kwam op voorsprong door een afstandschot van Wilco de Vries en ook op 4-2 was er nog een gaatje. Maar door scores van de dames van Thrianta waren de rollen omgedraaid en stond er een achterstand op het scorebord. Vervolgens hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Na de thee probeerde de BioBalance 7-formatie de bereikte minimale voorsprong van 9-8 uit te bouwen. Aanvankelijk lukte dit niet, maar in de slotfase was er dan toch weer een voordelig saldo van twee doelpunten door een afstandschot van Annemarieke Houtsma, 13-11. Thrianta wankelde, maar Vlug en Vaardig vergat door te drukken. Aanvallend kwam het helemaal vast te zitten, opdrachten werden vergeten en de communicatie was weg. Dit gaf de Hoogeveners de mogelijkheid langszij te komen en bij 14-14 blies de goed leidende scheidsrechter Bakker voor het laatst. Teleurstelling overheerste in het V en V-kamp, omdat er bij vlagen goed spel werd vertoond en er een overwinning in had gezeten. Even later werd de knop omgezet en kon men genieten van een prachtige revue in de feesttent.

A.s. zaterdag wordt alweer de laatste veldwedstrijd gespeeld tegen en in Oerterp om 15.30 uur.

Doelpunten: Foppe Nicolai 4, Klaas-Jan Pander en Lennert Westerhof 3, Wilco de Vries 2, Annemarieke Houtsma en Sanne Plantinga 1.

bron: rtvkanaal30.nl