VenV 1 wint gemakkelijk

De nummer twee tegen de nummer laatst speelden j.l. zaterdag een wedstrijd, waarin het krachtsverschil duidelijk zichtbaar was. De scheidsrechter van dienst kwam niet opdagen, maar gelukkig was scheidsrechter Tiemersma bereid in te vallen en hij deed dit voortreffelijk.

Vlug en Vaardig begon scherp aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Toen Roel Schipper vanuit het verdedigingsvak aangespeeld werd en met een fraaie inloopbal scoorde, was al duidelijk dat het geen spannende wedstrijd zou worden. Het volgende doelpunt was van Sytze Brouwer, die vooral sterk in de rebound speelde. De thee werd opgezocht met een 9-4 voorsprong.

Direct na de onderbreking werd er door de sterk spelende Dieke Hoekstra 10-4 aangetekend. Eigenlijk hadden de Garipers het tempo hoog moeten houden om de score over de twintig te tillen, maar in plaats daarvan was er sprake van verslapping. Van de vele kansen werden er te weinig benut, maar verdedigend zat het de hele wedstrijd goed in elkaar. Vlug en Vaardig was in de korfzone heer en meester en gaf weinig ruimte aan de Flamingo-aanvallers. Corrie Betten maakte bij de korf fraai single-handed 13-5 en vervolgens scoorde Tiede Fokkema geheel vrijstaand 14-6.

In de slotfase maakte Sanne Plantinga haar derde doelpunt en gooide invaller Pieter de Jong van afstand de 15-7 door de korf. De wedstrijd werd afgesloten op een 17-7 stand. Komende zaterdag wacht de BioBalance 7-formatie een lastige tegenstander. Er wordt dan om 17.40 uur aangetreden tegen Quick ‘21. De eerste wedstrijd werd er tegen deze ploeg verloren.

Doelpunten: Roel Schipper 5, Sanne Plantinga en Lennert Westerhof 3, Tiede Fokkema 2, Corrie Betten, Dieke Hoekstra, Sytze Brouwer en Pieter de Jong elk 1 doelpunt.