VenV 2 niet opgewassen tegen Heerenveen 2

BURGUM – In feite stond V en V 2 zaterdagavond in sporthal Westermar in Burgum voor een vrijwel onmogelijke opgave tegen het sterke Heerenveen 2. Toen het bij rust 2-7 stond, was duidelijk dat er voor de ploeg uit Garyp niet meer opzat dan de vrijwel zekere nederlaag zo klein mogelijk te houden. En dat slaagde heel redelijk, zeker toen Heerenveen wat al te laconiek ging spelen en de concentratie bij de gasten steeds verder wegebde. Maar meer dan een 9-14 nederlaag zat er niet in voor V en V 2.

Reguliere nederlaag voor V en V 2

Meer dan een nederlaag zat er niet in voor V en V 2 zaterdagavond voor eigen publiek tegen Heerenveen 2. Dat was al spoedig duidelijk, maar de echt desastreuze cijfers die even dreigden voor de ploeg uit Garyp, kwamen toch niet op het scorebord. En dus viel het achteraf alleszins mee: 9-14.

voorsprong
Als Heerenveen, met nogal wat routine in de ploeg, vrij vlot na het begin op 1-5 komt, lijkt het er even op dat V en V 2 zal worden weggeschoten. Even dreigen de echt desastreuze cijfers op het bord te komen, maar net op tijd herpakt de ploeg zich. Al houdt met name de score in deze eerste helft niet over. Bij geen van beide ploegen trouwens, want gezien de kansen zijn de zeven treffers voor de gasten niet echt om over haar huis te schrijven. En de slechts twee doelpunten die de Garipers daar tegenover kunnen stellen zijn dat natuurlijk ook niet.

beter
De tweede helft is beter van de zijde van de thuisclub, al heeft dat ook te maken met het feit dat de gasten uit Heerenveen de zaken wat al te gemakkelijk op lijken te nemen. Ze worden wat laconiek en dat kost een paar tegentreffers: 8-4. Op 6-9 is het verschil nog maar drie doelpunten en op dat moment lijken er voor V en V zelfs kansen om op gelijke hoogte te komen.

aanzetten
Maar als Heerenveen het gevaar onderkent en opnieuw aanzet, is het in no time 6-12 en is duidelijk dat dit duel geen verrassing zal opleveren. In het restant van die tweede speelperiode blijft de marge in stand, Heerenveen loopt niet verder uit, V en V kan niet substantieel dichterbij komen. De ploeg doet wel z’n best, maar komt met name combinatie- en scorend vermogen te kort. Het wordt uiteindelijk 9-14 en dat is, objectief bekeken, wel een juiste uitslag. Heerenveen was zonder meer de betere ploeg, zowel individueel-technisch als team-tactisch. Maar van wegspelen was geen sprake zaterdagavond in sporthal Westermar in Burgum, daarvoor lieten de gasten de teugels te snel en te gemakkelijk vieren.

Binne Kramer