VenV 2 pakt punt in spannend duel

BURGUM – Voorafgaand aan de wedstrijd van V en V 1 tegen Dindoa 1, speelden de tweede teams van beide clubs tegen elkaar. Dat werd een spannend duel dat terecht in een gelijkspel eindigde. Terecht, omdat geen van de beide ploegen recht kon doen doen gelden op de overwinning, méér dan de opponent. Het was een attractief duel dat eigenlijk maat één manco had: er vielen in principe te weinig doelpunten, beide ploegen kwamen niet verder dan negen treffers.

Wel spannend maar te weinig doelpunten
Het enige wat je kon afdoen op de wedstrijd tussen V en V 2 en Dindoa 2 uit Ermelo was, dat er door beide ploegen te weinig werd gescoord. Bevrijd van allerlei klimatologisch ongemak, het was niet koud, het waaide niet en het veld lag erbij als een biljartlaken in sporthal Westermar in Burgum, zou je eigenlijk verwachten dat ploegen van dit formaat en met deze kwaliteit toch minstens een stuk of 15 treffers zouden maken. Nee dus, beide teams kwamen niet verder dan een toch wat schamel ogende negen stuks. Niet dat wedstrijd daardoor het aanzien niet helemaal of helemaal niet waard zou zijn. Geenszins, want het was alleen al door de spanning in het scoreverloop dat het publiek steeds verder naar voren schoof op de harde banken van de tribunes van de sporthal in Burgum. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en in feite hadden ze beide net zo makkelijk kunnen winnen als verliezen en wat dat betreft was de uiteindelijke remise een vorm van gerechtigheid.

opening
De start is voor de gasten uit Ermelo, want die komen vlot op 0-2. V en V schrikt meteen wakker en dat betekent 2-2 door twee fraaie treffers van Evert Duipmans. Maar op 2-4 heeft Dindoa de voordelige marge hersteld en moet V en V opnieuw in de achtervolging. Dat gaat de ploeg uit Garyp overigens prima af, want het wordt tamelijk gemakkelijk ogend 4-4. Dan zijn we overigens al in de slotfase van deze eerste helft beland, een teken dat de doelpunten tamelijk kostbaar zijn deze avond. Na die 4-4 wordt het 5-5 en het is LP Nijhuis die er voor zorgt dat V en V met een voorsprong de rust kan ingaan, zij het dat die voorsprong minimaal is. Even daarvoor is V en V Mathilde van der Zee kwijt geraakt met een zo op het oog tamelijk serieus ogende enkelblessure. Ik zie haar naar de grond gaan en volgens mij is dit niet goed. Ze gilt het uit van de schrik en de pijn en als zij op deze manier op de grind ligt weet je dat het niet zomaar een kleine kwetsuur is. Mathilde is nu eenmaal niet van het kleinzerige type, maar dit lijkt behoorlijk ernstig. En bovendien is het voor haar team een behoorlijke aderlating, zij is nu eenmaal al jaren een echte sterkhouder van haar team. Ze wordt vervangen door Nellie Wolters, maar dan fluit scheidsrechter Wigle de Haan, hij heeft het niet moeilijk met dit wel pittige, maar merendeels bijzonder sportieve duel voor de rust en dan kan de schade definitief worden opgenomen.

tweede helft
Vroeg in de tweede helft komt Dindoa naast de thuisclub en als de ploeg uit Ermelo daarna uitloopt naar 6-8, staan de kansen niet bijster goed voor de ploeg van coach Lennert Westerhof. Hij ziet zijn ploeg ploeteren, maar echt ontevreden kan hij niet zijn vind ik. V en V knokt zich wel degelijk terug in de wedstrijd en komt even later op gelijke hoogte door treffers van Evert Duipmans en LP Nijhuis. Een benutte strafworp van Tiede Fokkema brengt V en V zelfs aan de leiding en dan zijn we inmiddels bezig met de slotfase: 9-8. Er zijn dan nog drie minuten te spelen en de spanning is te snijden en de adrenaline giert door de lichamen van de spelers. Vraag is natuurlijk of V en V erin zal slagen die nipte voorsprong over de streep te trekken. Het antwoord is nee, want de gasten slagen er wel degelijk in de de gelijkmaker door de korf te krijgen: 9-9. Daar blijft het ook bij ondanks kansen aan de beide kanten en dus eindigt dit duel in een uitslag waarmee beide beide ploegen zouden moeten kunnen leven. Ze hadden beide kunnen winnen, maar dat zou hebben betekend dat er ook een verliezer zou zijn en eerlijk gezegd verdiende deze wedstrijd die niet.