VenV 2 zonder puntverlies

Het 2e team van Vlug en Vaardig doet het goed. Het reserve 1e klasse niveau voldoet hun goed en dat blijkt uit de stand. Vlug en Vaardig 2 staat momenteel zonder puntverlies op de 1e plaats, met een wedstrijd minder dan de meesten. Het was alweer 3 weken geleden dat er voor het laatst gespeeld werdt. Dit was tegen VDW-OLS / Asko 3, waar op het nippertje, maar terecht, nog 2 punten vandaan werden gehaald. Debuterende trainer/coach Jaap Jan van der Molen gaf de ploeg de opdracht hun koploper positie waar te maken, en er als een kampioensteam voor te strijden. Zo gezegd, zo gedaan.

Beide ploegen begonnen goed, en er werd al snel gescoord. De 1e goal ging naar CSL, maar al snel volgde daar het antwoord van Luut Peter, die vanaf afstand met z’n eerste schot de korf feilloos wist te vinden. Het ging gelijk op, echter op een score van 7-4 was er een gat van 3 in het voordeel van CSL. Dit duurde echter niet lang. VenV kwam knap terug en na de rust was het alweer gelijk.

CSL ging knap door. Niet alleen VenV toonde veerkracht, maar ook de ploeg uit Stiens wist de korf te vinden. Wederom werd er een gat geslagen van 3, en ook dit keer in het voordeel van CSL. Coach Jaap Jan greep in, en liet Luut Peter vervangen door Wilco de Vries. VenV had goals nodig en niet veel later werd ook Hester vervangen door Jellie Jelsma. Zij die net terug is gekomen van een zwangerschap. Dat had geen negatieve invloeden op haar spel. Er werden meer kansen gecreeërd, en ook gescoord. Ook Pieter werd naar de kant gehaald. De goals kwamen ook niet uit zijn vingers, en werd daardoor vervangen door Jan Jacob, die z’n wissel meer dan terecht maakte.

De nieuwe krachten brachten het tempo van VenV omhoog. CSL kon dit niet bijbenen, en om terug te komen op de achterstand, die werd vrij snel weggewerkt. Vlug en Vaardig toonde zich kampioenswaardig. De achterstand werd omgezet in een 15-16 voorsprong.

De spanning was om te snijden, en ook het meegereisde support kreeg een boeiende wedstrijd te zien. In de laatste minuut gaf CSL nog een slotoffensief. Alle energie die ze overhadden werd erin gestopt, maar werd knap verdedigd door de defensie van VenV. Echter werd er in de laatste seconde een strafworp weggegeven. Een niet te missen kans, die zeker had moeten zitten. Maar ook deze Pieter van CSL wist de strafworp niet te benutten, en waren beide punten voor Vlug en Vaardig. In mijn opinie zeker terecht, maar wel zwaar bevochten. En, Pieter… Misschien zit het in de naam;)

Scores: Pieter 4, Luut Peter 3, Evert 3, Mirjam 2, Klaas Jan 1, Wilco 1, Anja 1, Dieke 1   ( geen idee eigenlijk haha! zoiets?  (updated:P))

Pieter