VenV 4 geeft niet op

Op voorhand leek de wedstrijd tussen het 4e 8-tal van Vlug en Vaardig en NKC 1 al beslist. De ploeg uit Marum had al menig wedstrijd gewonnen en doet mee voor de prijzen in de 5e klasse B. De ploeg uit Garyp heeft daarentegen nog geen enkele punt weten te bemachtigen. Zuur, omdat er een aantal wedstrijden nipt is verloren. Maarja, een beetje verliezen is gewoon verliezen.

NKC 1 zult u denken. Inderdaad. NKC 1. De Marumenaren hebben op dit moment slechts 1 seniorenteam, maar de jeugd gaat binnenkort het stokje overnemen.

Met het ontbreken van Johanna, Gerrit en Frits moest de ploeg onder leiding van niemand enigszins gehavend de wedstrijd beginnen. Dat was al snel te merken. Binnen no-time keek Vlug en Vaardig tegen een achterstand van 1-7 aan. De toon was gezet en de scherpschutters van NKC deden waar ze goed in waren. Onder leiding van de strak fluitende Anke Rinsma wist VenV het slagveld nog te “beperken” tot 2-8 in de rust.

Na de rust moest het anders. Het niet duidelijk coachen in de verdediging had ons inmiddels al 3 á 4 goals gekost. Daarnaast waren de aanvallen te kort en kon de tegenpartij makkelijk hun gang gaan. En hier werd gehoor aan gegeven. Direct na rust ging Jachthaven Westerdijk-formatie er weel vol tegenaan en dit resulteerde in een vlotte goal na rust. NKC spartelde zo nu en dan nog wat tegen, maar de diesel uit Garyp liep naar behoren en goaltje bij goaltje sloop de VenV dichterbij. De zenuwen aan de kant van Marum waren te zien en er werd al snel gewisseld. Twee nieuwe heren moesten het tij doen keren en dat leek een goede beslissing. Beide heren waren direct dodelijk en creëerden weer enige marge voor NKC. Echter, een diesel hapert wel eens, maar uitvallen doet ie moeilijk. Tactisch werden de twee nieuwe heren buitenspel gezet en gedaan was het met NKC.

Bij een stand van 11-12 wist Grietje Kuipers met een vrije bal de gelijkmaker erin te prikken en de euforie was groot. Tijdens de wissel van vak direct de sprekende teksten: “Kopke derby no, at we dit ticht halde, ist klear.”. Met nog 5 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. En dat bleek. Sietse de Boer was inmiddels in het vak gekomen voor Job en hij wist wel raad met die bal. 15-14 en niet veel later de beslissende 16-14. Tijd om af te fluiten vond ook Anke, maar net voordat ze floot werd er nog geschoten. 16-15, maar het was al klaar. De eerste punten van dit zaalseizoen. Moge er nog vele volgen!

Anne Nijhuis 4, Pieter de Jong 4, Foppe Nijhuis 3, Sietse de Boer 2, Hanneke Postma 2, Grietje Kuipers 1