VenV A1 – de Granaet A1

Vlug en Vaardig(G) A1 – De Granaet A1

Weer een frisse start in de Klasse A1A waar op 5 september 2009 de Junioren van VenV aantraden tegen De Granaet A1 uit Dokkum. De Granaet is niet onbekend voor VenV, omdat deze ploegen elkaar het vorige seizoen ook al troffen. Dit was nog in de 2e Klasse. De junioren van VenV wouden vandaag gerechtigheid, en hun ware kwaliteiten uiten tegen de Dokkumers omdat de aflopen 2 wedstrijden tegen hun verloren werden.

Er is veel veranderd voor dit nieuwe seizoen, waaronder een nieuwe Trainer/Coach, nieuw team en een nieuw tenue! Ditmaal ook gesponsord door de Hoofdsponsor: BioBalance7! Een nieuwe A1 dus, die voor nieuwe sensatie zorgt, hopen we!

Zoals gezegd zijn er een aantal wijzigingen in het team. De spelers die zich nu in de A1 bevinden zijn:
Heren: Jan Jacob v/d Zee, Taede Sibma, Peter Stoffelsma, Jelmer Stoffelsma en Pieter de Jong.
Dames: Anne Westerdijk, Anja Lont, Berber Tjassing, Hester Binnerts, Christa Oostenveld en Hanneke Postma.
Jouke Rodenburg is gestopt i.v.m. werk en Angelien de Vries is naar het 3e gegaan i.v.m. leeftijd.

Nu naar de opstelling van vandaag:
Aanval: Pieter de Jong, Jan Jacob v/d Zee, Hester Binnerts, Christa Oostenveld.
Verdediging: Taede Sibma, Jelmer Stoffelsma, Berber Tjassing, Anja Lont.
Bank: Chris Timmermans(B1), Eva Zuiderveld(B1)

Na een peptalk van onze nieuwe trainer kreeg iedereen de vlam in de ogen, en dit was zeker te zien na het fluitsignaal. Vlug en Vaardig nam het heft in handen en begon zeer sterk aan het 1e kwartier. Door niet oplettende verdedigers van de Granaet bij ze middellijn, kon Pieter de 1e treffer van de wedstrijd maken door een prachtige lange bal van Taede. Niet heel veel later werd ook de 2-0 op het scorebord gezet door een ingestudeerde vrije bal. De Dokkumers hadden geen flauw idee wat er gebeurde en stonden met open mond te kijken hoe Hester deze kans 100% benutte.

Na de vakwissel Zette ook het andere vak de aanval door. Goeie combinaties creëerden goeie kansen, alleen liet het scoren het weten. Niemand wist het gat te vinden en kwam de score helaas terug tot 2-2, omdat de Granaet zo nu en dan wel eens scoorde. VenV werd onrustig, verloor concentratie en liet zich op een nog grotere achterstand komen. 2-4 stond toen de scheidrechter het rustsignaal liet horen.

In de rust werd er het een en ander besproken, en opnieuw het vuur aangewakkerd. Ook werd er na een aantal minuten gewisseld. Berber werd vervangen door Eva, en niet veel later kwam Chris in de plaats voor Jelmer. De BioBalance7-formatie liet het publiek weer merken wie VenV is, en maakte de achterstand weer goed, door 2 langverwachte goals van Taede Sibma. Helaas liet het hetzelfde vak niet de score vast te houden, waardoor het 4-5 stond. VenV liet zich niet kennen, en gaf het scorebord weer 2 gelijke nummers door een goed afgerond schot van Hester.

Het einde naderde en beide ploegen wouden de volle 2 punten mee naar huis hebben. De Granaet was over het algemeen niet de sterkste ploeg, maar trok wel aan het langste einde. De ploeg scoorde nog 2 goals. Zoals wel eerder gezegd: "De bal is rond". De einduitslag werd 5-7.

Helaas een slechte start van het seizoen, maar daarin tegen is er zeker vooruitgang geboekt met de junioren van VenV. Volgende week staat Drachten A1 op het programma, die het ook zeer lastig gaat krijgen.

Wij hopen dat u natuurlijk ook van de partij bent, en het VenV team uw support laat horen!