VenV A1 – De Graneat A1

Vlug en Vaardig A1 – De Granaet A1

Op een mooie winterse zaterdagmiddag (ook al merkten we er weinig van;)) moest VenV A1 aantreden tegen De Graneat A1 uit Dokkum. De verwachtingen waren niet echt te pijlen. Vorige keer won VenV met 5-6 in Dokkum, maar ook wisten we dat dat een zeer vage en iet wat slechte wedstrijd was. De Graneat speelt zonder enig naja, wat je noemt "een systeem", en daardoor is het ook een rare ploeg om tegen te spelen. Vol vertrouwen ging de opstelling van VenV het veld op en zou dit rare ploegje een lesje leren.

Opstelling:

 

Aanval:
Peter Stoffelsma
Jouke Rodenburg
Angelien de Vries
Hester Binnerts

Verdediging:
Taede Sibma
Jelmer Stoffelsma
Anne Westerdijk
Tjitske Sibma

Wissels:
Pieter de Jong
Jan Jacob v/d Zee
Anja Lont
Hanneke Postma

 

VenV kwam knap uit de startblokken door een prachtig mooi afstandschot van Peter Stoffelsma en niet lang daarna volgde de 2e treffer voor de Garypers, gemaakt door Angelien. Dit betekende vakwissel. Animator Taede Sibma zou wel weer eens een ringloos doelpunt versieren, maar helaas was de Granaet hem 2x te snel af. Door 2 afstandsschoten kwam de stand weer gelijk naar 2-2.

Doelpunten wouden weer eens niet bij VenV terwijl er kansen genoeg waren. Vlug en Vaardig was bui uitstek de betere ploeg, maar zo nu en dan creëerden de dokkummers ook een aantal goeie kansen. Gelukkig benutten hun deze ook niet. Ruststand was 2-2. Een om te uit te lachen tussenstand.

Na de rust moest er maar eens aan deze uitslag gesleuteld worden. VenV nam direct na rust de touwtjes in handen, maar liet deze ook zo nu en dan weer eens los, waardoor de Graneat ook gevaarlijk kon zijn. Het duurde even, maar na een aantal minuten werd er een overtreding gemaakt en dit veroorzaakte een strafworp in het voordeel van de Garypers. Deze werd goed benut door Angelien de Vries. 3-2. Kort hierna volgden ook een aantal wissels. Coach Tiede was niet tevreden, en plaatste Pieter de Jong in de plaats voor Peter Stoffelsma, en ook Jelmer Stoffelsma werd gewisseld voor Jan Jacob v/d Zee.

Het duurde even, maar de 4-2 kwam er uiteindelijk toch door een klein kansje gemaakt door Pieter. Ook nu werd er gewisseld. Tjitske Sibma werd vervangen door Hanneke Postma, en ook Anne Westerdijk moest plaatsmaken voor Anja Lont. De verdediging liet de touwtjes weer vieren en liet de Granaet weer 2x te makkelijk schieten, waardoor het weer 4-4 stond.

De tijd begon te dringen, en dus moest er nog wat gebeuren. In de laatste aanval voor VenV moest Angelien helaas het veld verlaten door een bezeerde enkel. Door een niet goed getimed schot van Pieter de Jong, kon de verdediging van de Graneat de bal snel naar hun aanval spelen. De tijd zat er bijna op. De Graneat probeerde nog 1 keer, en u gelooft het of niet, maar in de aller laatste seconde vliegt de bal er ook nog in en verliest VenV hele kostbare punten aan de Graneat. 4-5 werd de uitslag. Compleet in strijd met de kwaliteit van beide ploegen, maar wonderen zijn de wereld niet uit. De bal is rond… (helaas)

Doelpunten:

Angelien de Vries 2
Peter Stoffelsma 1
Pieter de Jong 1

Volgende keer beter…