VenV A1 wint, dit keer in Assen

De ploeg van Klaas Jan Pander liet in Assen een puike wedstrijd zien door met 9-11 te winnen van Asko A2.

Voor de tweede opeenvolgende keer wint de juniorenploeg van VenV. Na Rodenburg moest ook Asko A2 eraan geloven. Op papier was dit een lastige tegenstander. Asko is niet zomaar een ploeg en kwam tijdens de oefenwedstrijd met een goed team op de proppen. Onderschatting was er dus zeker niet vanaf de Gariper zijde.

De wedstrijd begon voortvarend. Pieter de Jong mikte de één na de andere erin waardoor er altijd een voorsprong of een gelijke stand op het scorebord stond. Echter, Asko bleef gewaagd en hield de marge klein. In de rust was de stand 5-7 in het voordeel van de Garipers.

Na de rust moest deze voorsprong worden uitgebouwd. Dit lukte niet helemaal, Asko kwam wederom terug tot gelijke cijfers. Echter, Jelmer Stoffelsma dacht daar in de laatste 10 minuten van de wedstrijd heel anders over, en maakte uit het niets een belangrijk doelpunt: 9-10. Taede Rienk Sibma gooide de wedstrijd definitief in het slot door met een mooie afstander de marge op 2 te brengen. Hierdoor kon VenV de laatste 2 minuten de wedstrijd uitspelen, zonder dat de overwinning in gevaar zou raken. Eindstand: 9-11. Hulde voor de spelers van de Biobalance7-formatie, die een puike wedstrijd in Assen lieten zien.