VenV B1 KAMPIOEN!!

Afgelopen zaterdag stond de eerste kampioenswedstrijd in lange tijd voor de B1 van VenV op programma tegen De Granaet B2. Na eerder twee keer te hebben gewonnen van CSL B2 en twee keer te hebben gewonnen van DFD B2, was de B1 twee punten los van De Granaet, tegen wie de B1 nog twee keer moest spelen. Een van de twee wedstrijden winnen was genoeg om kampioenschap veilig te stellen. De eerste confrontatie was op de velden van De Granaet.

VenV nam al vroeg in de wedstrijd de voorsprong, maar de 2-0 bleef wat langer uit. Na een mooie actie van Gerrit Veltman kwam VenV toch op 2-0. Helaas viel niet lang daarna al de 2-1, maar Eva Zuiderveld maakte het verschil weer twee punten door een mooi afstandschot. De ruststand werd niet lang daarna nog 4-1, door een benutte vrije bal van Chris Timmermans.

Na de rust kwam de Granaet weer iets terug, door de 4-2 te scoren, maar kort daarna zorgde VenV ervoor het verschil te laten groeien tot vier punten, door een afstandschot en een benutte strafworp van Eva Zuiderveld, 6-2. De Granaet deed nog wel iets terug, van lange afstand werd er gescoord, 6-3. Na vele aanvallen kon het aanvalsvak van VenV dan toch de korf vinden. Chris Timmermans bracht de stand met een inloopbal naar 7-3. De aanval hierop kwam De Granaet terug naar 7-4, maar vlak daarna scoorde Eva Zuiderveld met een afstandschot de 8-4. Met nog maar enkele minuten te gaan wist VenV, dat het kampioenschap bijna binnen was. In de laatste minuut scoorde De Granaet nog de 8-5, maar direct daarna floot de scheidsrechter af, en was het kampioenschap binnen!

Op zaterdag 6 juni speelt de B1 haar laatste wedstrijd thuis, opnieuw tegen De Granaet.

Doelpunten: Eva Zuiderveld 4, Chris Timmermans 3, Gerrit Veltman 1