VenV begint nieuwe jaar met verlies

Zowel het eerste als het tweede team van Vlug en Vaardig mag in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar thuis aantreden tegen kv Oerterp. Voor het tweede van VenV is dit een belangrijk wedstrijd om de koppositie in competitie te behouden. Hierin weten ze te slagen en de wedstrijd wordt duidelijk gewonnen met 21-11. Daarna is de beurt aan het vlaggenschip van VenV.

De spelers van VenV zaten in gedachten nog aan het kerstdiner, want ze lieten de gasten al vroeg in de wedstrijd op een 0-3 voorsprong komen. Dit schudde de Garypers echter wakker en er volgde snel 2 afstandsschoten van Harmen Brouwer en Corrie Betten. Corrie was opdreef en bracht door een klein kansje VenV weer op gelijke hoogte.. Pieter de Jong en wederom Harmen Brouwer zorgde middels een klein kansje en een afstandsschot voor een voorsprong van 5-3. De doelpunten vielen nu aan beide kanten en Oerterp wist weer op een gelijk hoogte te komen, 6-6. Door twee fraaie afstandsschoten van Remco Schraa en Corrie Betten kwam VenV weer op voorsprong, 8-6. Zou VenV vandaag kunnen stunten tegen de koploper van de competitie? Helaas konden de Garypers de voorsprong niet verder uitbreiden, waardoor de Ureterpers aan het einde van de eerste helft langszij kwamen en de rust in gingen met een 9-10 voorsprong.

Het was zaak om in de tweede helft van de wedstrijd te blijven scoren en scherp te blijven in de verdediging. Toch was het Oerterp die scherp begon en opende de score in de tweede helft, 9-11. Arjen Brander gaf door een fraaie afstander het tegen antwoord, 10-11. Het lukte VenV niet om de gelijkmaker te scoren en Oerterp bouwde de voorsprong vervolgens uit naar 11-13. Coach Ron Berkenbosch besloot al vroeg in de 2e helft te wisselen. Femke Feenstra kwam er in voor Martha van der Kooi. Snel daarna werd Martha, samen met oudgediende Mathilde van der Zee, in het andere vak opgesteld. Er werd vervolgens door beide partijen om en om gescoord, met oa scores van Remco Schraa en Pieter de Jong, maar VenV bleef steeds op twee punten achterstand. Daarna volgden er 10 minuten waarin VenV helemaal niet meer tot scoren kwam en Oerterp uit kon lopen naar een stand van 13-20. Toen bleek dat dit helaas een verloren zaak zou worden. Er werd nog een aantal keer gescoord door zowel VenV en Oerterp, wat leidde tot een einduitslag van 16-22. Al met al was dit een wedstrijd die VenV zeker had kunnen winnen, maar door vele gemiste kansen werd er uiteindelijk toch aan het kortste eind getrokken.

Scores: Corrie Betten 5, Pieter de Jong 3, Remco Schraa 3, Harmen Brouwer 3, Arjen Brander 1, Femke Feenstra 1