VenV-beloften nipt langs Tytsjerk A1

GARYP – V en V A1, zeg maar de beloften van het Gariper korfbalbolwerk, heeft zaterdag onder vrijwel ideale omstandigheden thuis in Garyp nipt gewonnen van de aanstormende talenten van kc Tietjerk. Het werd een wedstrijd tussen twee prima korfballende ploegen die aanvankelijk wat moeite hadden om de korf te vinden. Maar toen scheidsrechter Koos Westra uit Oentsjerk de beide ploegen na rust weer op gang had gefloten, kwamen die alsnog echt los: 7-5.

Clash tussen talententeams eindigt in zege voor V en V

Een strijd der giganten werd het niet zaterdagmiddag in Garyp, waar het langs de lijn uitstekend toeven was, maar een interessante clash was het zeker, het duel tussen de A-junioren van V en V en KC Tietjerk. En er was toch wel met enige spanning naar uitgekeken, want hoewel de insiders de thuisclub op voorhand wat hoger inschatten, kansloos leek Tietjerk zeker niet.

moeizaam
Aanvankelijk kwam de score nogal moeizaam op gang. Dat wa s niet zozeer te wijten aan het feit dat de beide ploegen aanvallende kwaliteit misten, maar had veeleer als oorzaak dat beide teams nogal wat ontzag voor elkaar hadden. En dat betekende dat de beide defensies in feite de overhand hadden. Bovendien waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, met iets meer balbezit voor de thuisclub. Maar V en V kon dat optische overwicht niet echt uitbuiten. En daarom duurde het even voordat Taede Sibma, hij was letterlijk en figuurlijk de grote animator bij V en V, er 1-0 van kon maken. Ook de 2-0 kwam uit zijn handen, maar daarna kon Tietjerk wat terug doen door een treffer van Jifke van Nes: 2-1. En die stand stond bij rust nog steeds op het scorebord. Angelien de Vries had daarin namens V en V verandering in kunnen brengen, maar zij miste vanaf de stip. Een strafworp die was uitgedeeld door de prima leidende scheidsrechter Koos Westra uit Oentsjerk, die met dit sportieve duel geen enkele moeite had.

vaart
In de tweede helft kwam er meer vaart in de wedstrijd, omdat beide ploegen op instigatie van de respectievelijke coaches, Tiede Fokkema aan V en V-zijde en Popke Wijma bij de gasten, een tandje bijschakelden. Dat maakte de wedstrijd sneller en leuker om naar te kijken. En, bijkomend voordeel, er vielen ook aanmerkelijk meer doelpunten. De eerste daarvan kwam op naam van Jan Jacob van der Zee voor V en V, maar omdat Emmy Jongsma de 3-2 in petto had, werd het verschil niet daadwerkelijk groter.

balbezit
Ook in de tweede helft was het V en V dat het meeste balbezit had, maar dat toch niet echt dat overwicht in een grotere marge kon uitdrukken. Taede Sibma maakte er weliswaar van ontzettend ver 4-2 van, maar ook nu had Tietjerk in de persoon van Grytje Kramer het antwoord in huis: 4-3. En dus bleef het spannend en amusant. Toen V en V middels treffers van Angelien de Vries en Taede Sibma uitliep naar 6-3 leek de wedstrijd gespeeld, maar de schijn bedroog ook hier. Emmy Jongsma hield de spanning erin met haar 6-4 en dat deed ook Harm Groothof vlak nadat Angelien de Vries voor 7-4 had gezorgd.

power
Tietjerk ontbeerde de power om er na die 7-5 nog naast te komen, maar de ploeg bleef het wel degelijk proberen. En dat betekende dat dit duel weliswaar terecht en verdiend door V en V werd gewonnen, maar ook dat Tietjerk zonder meer een compliment verdiende door tot het eind te blijven knokken. Conclusie: leuke wedstrijd, terechte winnaar, maar een verliezer die met opgeheven hoofd het Gariper kunstgras kon verlaten.

Binne Kramer

(bron: http://www.rtvkanaal30.nl/?nid=4844&pin=1447)