VenV boekt knappe zege in Groningen

Na één punt uit de laatste twee wedstrijden, ging Vlug & Vaardig op bezoek bij ROG. Hoewel ROG vooraf nog maar één punt wist te behalen, kon van onderschatting geen sprake zijn. In de laatste ontmoetingen bleek ROG altijd een maatje te groot voor Garipers. Op het veld wonnen de Groningers dit seizoen overtuigend in Garyp. Een mooie aanleiding voor Vlug & Vaardig om dit in deze zaalwedstrijd recht te zetten.

De openingsfase was daar niet naar. Vlug & Vaardig was zoekende naar elkaar en naar de doelpunten. Na een 5-3 achterstand was het Miranda Veenstra die met twee afstandsschoten de Garipers naast ROG schoot en daarmee een goede fase van Vlug & Vaardig inluidde. Door doelpunten van Arjen Brander, Pieter de Jong en Roel Schipper werd de voorsprong uitgebouwd naar 7-10. Een definitieve kloof was dit niet. Door een slechte fase voor rust van de Garipers kon de thuisploeg terugkomen en de leiding opnieuw nemen. Na 30 minuten stond een 13-11 voorsprong voor ROG op het scorebord.

Het was het vak van Roel Schipper dat na rust de toon zette met twee snelle doelpunten. Net als in de afgelopen twee thuiswedstrijden werd het een gelijk opgaande strijd. Met twee afstandsschoten van schutters Pieter de Jong en Miranda Veenstra leek het gat weer geslagen. Maar goed aanvalsspel werd afgewisseld met slordig verdedigen. Na 18-18 was het echter Vlug & Vaardig dat de meeste wilskracht en schotvaardigheid toonde. Na weer een afstandstreffer van Pieter de Jong en een strafworp van Roel Schipper werd definitief afstand genomen van ROG. Na een prachtige doorloopbal van de ingevallen Jan Jacob van der Zee en opnieuw een strafworp stond uiteindelijk een 20-22 stand op het scorebord. Een knap resultaat tegen een ploeg waar Vlug & Vaardig het traditiegetrouw moeilijk mee heeft.

Vlug & Vaardig 2 speelde een uitwedstrijd tegen NKC’51. In Nijverdal werd het, door een doelpunt van Harmen Brouwer in de laatste minuut, 17-17.

Volgende week zaterdag neemt Vlug & Vaardig het op tegen HHV uit Hollandscheveld. Deze wedstrijd begint om 20:45 uur in sporthal De Hege Fiif te Hurdegaryp.