VenV de betere tegen ROG

GARYP – Coach Jaap-Jan van der Molen had de hoofdmacht van Vlug en Vaardig op scherp gezet door aan te geven dat er vandaag moest worden gevochten om de punten tegen ROG. Het tactische concept werd uitstekend uitgevoerd door met name lange aanvallen en verdedigende rebound kracht.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er door het hele team gestreden, dit resulteerde in een 7-2 voorsprong. Sytse Brouwer wist maar liefst 3 maal te scoren.
Taede Sibma viel op doordat hij zowel aanvallend als verdedigend liet zien dat hij thuis hoort in het eerste achttal van Vlug en Vaardig. In de rust was het verschil nog steeds 5 doelpunten, 10-5. Coach Jaap-Jan van der Molen wist zijn team te overtuigen dat, als ze zo doorspeelden, er punten waren te behalen.
Vlug en Vaardig begon goed aan de tweede helft maar ontkwam er niet aan dat ROG dichterbij sloop, wat betekende dat 10 minuten voor tijd het scorebord 13-13 aangaf.
Coach Jaap-Jan van der Molen bracht Tiede Fokkema in het veld, waardoor er meer lengte in het vak kwam. De supporters in de Westermar gingen er goed voor zitten en zagen dat alle Vlug en Vaardig heren van afstand wisten te scoren mede dankzij de prima ondersteuning van de Vlug en Vaardig dames. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Munneke floot voor het einde, pronkte er een 18-16 winst voor Vlug en Vaardig op het scorebord.

De Bio-Balance 7 formatie heeft met deze overwinning prima zaken gedaan want naaste concurrenten DTL(Hantum) en De Waterpoort hebben punten laten liggen.

Aanstaande zaterdag staat Vlug en Vaardig- DTL op het programma,deze wedstrijd begint 19.50 uur in de Westermar. Komt allen en moedig Vlug en Vaardig aan.

Doelpunten : Sytse Brouwer 7,Roel Schipper 3, Taede Sibma 3, Martha vd Kooi 2, Mathilde van der Zee 1, Jan-Jacob van der Zee 1 en Tiede Fokkema 1.