VenV doet het gewoon!

Al enige tijd werd er uitgekeken naar 13 februari. De wedstrijd der wedstrijden voor het vlaggenschip van Vlug en Vaardig. Het zaalseizoen van de ploeg uit Garyp loopt goed en de kansen voor het kampioenschap zijn aanwezig. De directe concurrent Elko 1 had op het moment van het fluitsignaal nog 2 punten minder dan VenV, maar ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Daarnaast is er nog een derde die met de prijzen weg kan lopen, Achilles, die 3 punten minder heeft met ook nog 1 wedstrijd tegoed.

 

Belang

Het was dus zaak om de directe concurrent thuis te verslaan om zo een reuzenstap naar het kampioenschap te zetten. Daarnaast is het ontlopen van eventuele beslissingswedstrijden ook een grote factor voor de ploeg van Peter de Groot, aangezien het jaarlijkse Winterberg ritje misschien wel in gevaar zou kunnen komen. Met name dat laatste zal in de hoofden van de spelers een knop omgezet hebben. Want Elko kwam, overzag en verloor, en niet zo’n beetje ook.

 

Voorbeeld

Voor de wedstrijd van Vlug en Vaardig 1 speelden ook de beloften/routiniers van VenV 2 hun wedstrijd tegen Sparta 2. Een duel waar de vingers bij af te likken waren en er lekker op los gescoord werd. Eindstand 25-16 in het voordeel van VenV, en terecht. Strijdlustig, voor elke bal gaan, effectief en bovenal de enorme passie in het spel van de Garypers gaf de doorslag en gaf Sparta al redelijk snel het gevoel dat er in de hal van VenV geen enkel punt te halen is. Zo’n voorbeeld doet wonderen, zo bleek.

 

Opening

Al na 20 seconden floot scheidsrechter Jellema voor een strafworp. Na een snelle actie van Jan Jacob van der Zee mocht Vlug en Vaardig aantekenen voor de eerste goal. Helaas, deze stip werd gemist en dat gaf direct aan hoe groot de spanning was. Er stond veel op het spel, want verliezen betekende ook dat de titel niet meer in eigen handen lag. Gelukkig schrok de ploeg hier niet van en al redelijk snel volgde alsnog de eerste goal van de wedstrijd aan de kant van de Garypers. De ploeg oogde fel, gewillig en zoals het 2e het voordeed: Passie. Elko werd hierdoor overlopen en na 10 minuten leidde VenV al met 4 goals verschil.

 

B&B

Nee niet Bed and Breakfast, maar Brander en Brouwer BV. Een lust voor het oog, zowel in als naast het veld. Beide heren spelen een dijk van een pot en houden de schutters van Elko goed in bedwang. De dames in dat vak, Nynke en Martha, zijn daarbij van essentieel belang. Radeloos zie je de spelers van Elko afdruipen. Een genot voor het publiek dat er met grote getale was.

 

Tweede helft

Bij een ruststand van 12-8 was het nog niet klaar. Gezien het scoreverloop van VenV 4 vorige week is alles mogelijk dus ook na rust zal er weer volop gescoord moeten worden. Ondanks VenV veel sterker oogde kon Elko toch telkens het gat tot 4 beperken. Dit was in de tweede helft over. VenV kwam sterk uit de kleedkamer en wist al redelijk snel het gat te vergroten naar 6. Zorgvullig uitgespeelde aanvallen kenmerkte het spel van VenV. Elko probeerde daarentegen om met achter-verdedigen het spel te ontregelen, maar daardoor schakelden ze zichzelf alleen maar meer uit. Koelbloedig afstraffen was de sleutel en het was gebeurd met Elko. Bij de stand van 21-16 floot de uitstekend fluitende Jellema de wedstrijd af. Vlug en Vaardig maakt een reuze stap naar het kampioenschap en treft enkel Achilles en WWC nog. Mooie bijkomstigheid is dat Achilles deze avond ook verloor. Vreugde ten top, tot in de kleine uurtjes.

 

Scores: Arjen Brander 6, Sytze Brouwer en Jan Jacob van der Zee 5, Taede Rienk Sibma 3, Nynke Buis 2