VenV en Duitsland: een goede combinatie

Duitsland U19 is weer afgereisd naar het oosten na een succesvol toernooi in Leeuwarden. Het team werd uiteindelijk vijfde door in de finales overtuigend te winnen van Polen en Hongarije. Vooraf mikte ‘Die Mannschaft’ op deze vijfde plaats, dus sportief gezien is Duitsland met een tevreden gevoel terug gereden.

Donderdag werd het toernooi met een spetterende ceremonie geopend, waarna de Duitse ploeg op vrijdag voor het eerst te bewonderen was. Na twee verliespartijen en één winstpartij eindigde Duitsland als tweede in de poule. ’s Avonds genoten de spelers en begeleiders van hun welverdiende drankje bij Ans Tamminga. De volgende dag werd er tegen Engeland en Rusland gespeeld. De Britten waren een maatje te groot, daarentegen werden de Russen weggespeeld. Diezelfde avond werd er genoten van een American Dinner, waarbij alle gastgezinnen een gerecht voorbereid hadden. Bijna alles werd verorberd, een groot succes waar It Geahûs de ruimte beschikbaar voor stelde. Op de finaledag, tevens 1e Paasdag, nam Duitsland het op tegen Polen en Hongarije en verzilverde daarmee de 5e plaats.

Het toernooi in het Kalverdijkje was ook dit jaar weer fantastisch georganiseerd. Alle vrijwilliger die hieraan meegewerkt hebben hebben zich volledig ingezet om een toernooi te organiseren die niet wordt vergeten. Peter Stoffelsma, Feikje Fokkema en Jan Jacob van der Zee waren host voor VenV en daarmee bekleedden ze de functie van contactpersoon tussen de organisatie, VenV en het gastland Duitsland. Wij hebben deze dankbare taak met veel liefde uitgevoerd en hebben het ontzettend naar onze zin gehad. Hierdoor voelt het alsof we in een zwart gat vallen. Door deze ervaring zijn er echter wel contacten gelegd met Duitse korfbalverenigingen, dus een uitwisseling komt hopelijk snel op de agenda.

Wij willen ieder gastgezin ontzettend bedanken voor het beschikbaar stellen van een slaapplaats, het nodige voedsel en drinken, het eventuele vervoer en natuurlijk hun liefde voor de gasten. Wij vonden het fantastisch dat dit weekend ook door jullie zo positief is opgepikt. We hopen dat we een volgende keer weer een beroep op jullie kunnen doen. Daarnaast willen we It Geahûs en Aan Pander bedanken voor de voorzieningen tijdens de American Dinner. Ook willen we Ans bedanken voor de gastvrijheid voor de hosts en het hele team.

Daarnaast willen we jullie dit niet onthouden: een bedankje van het Duitse team!

De Duitse u19 wil graag de gastvriendelijkheid van de gastvereniging bedanken.
Wij hebben ons erg welkom en goed gevoeld tijdens ons verblijf. Wet eten was erg lekker en wij hoefden ons geen zorgen te maken.
Jullie waren een grote hulp bij ons succes op dit toernooi, ook de sokken hebben hier aan bijgedragen 🙂

Bedankt voor alles!
Danke für alles!

Deze wederzijdse waardering van dit weekend zorgt ervoor dat alle partijen met een glimlach op het gezicht dit paasweekend beleefd hebben. Namens de hosts, graag tot volgend jaar. We hopen dat een ieder ook met deze gedachte het komende jaar zal gaan beleven. Nogmaals, bedankt!