VenV fors onderuit in ouverture zaalcompetitie

Na een nipte maar zeer belangrijke overwinning van het tweede van Vlug en Vaardig tegen Noordenveld 2, moest het eerste team van V&V het op zaterdag 9 november opnemen tegen het eerste van Noordenveld.

Na twee minuten te hebben gespeeld staat V&V 0-1 achter en Noordenveld gaat door en maakt door middel van mooie acties 0-3. Hierna tekent Roel Schipper voor de eerste  V&V treffer 1-3. Noordenveld begint duidelijk beter en scherper aan de wedstrijd dan V&V en na een kleine 10 minuten te hebben gespeeld staat het al 2-6. V&V is er duidelijk niet bij met het hoofd, blijft veel fouten maken en is de bal na één schot weer kwijt. Noordenveld profiteert hiervan en dat resulteert in een 2-10 voorsprong. V&V probeert iets terug te doen en maakt de 3-10 maar al snel staat er een stand van 3-12 op het bord. Een mooi afstand schot van Jan Jacob van der Zee zorgt voor de 4-12. Bij de rust staat er een stand van 4-14 op het scorebord.

De tweede helft wordt geopend door een afstand schot van Jan Jacob van der Zee, en een paar minuten later is het wederom Jan Jacob van der Zee die met een heel fraai doelpunt de 6-14 op het bord zet. Na een mooie actie van Roel Schipper legt Jan Jacob van der Zee de verdiende strafworp in de korf. Noordenveld schrikt duidelijk niet van deze goede start van V&V, want na 10 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft staat het alweer 7-17. Tekenend voor de wedstrijd is de gemiste strafworp van VenV. Ook in deze fase mist VenV de scherpte en krijgt men de bal niet door de korf. Het is invaller Taede Sibma die de thuisploeg weer wat nieuw elan geeft; hij brengt de stand op 8-18. Met nog 8 minuten speeltijd op het score bord is het wederom Jan Jacob van der Zee met een mooie treffer, 9-19. Een hele fraaie doorloopbal van Taede Sibma zet de 10-20 op het bord. Grietje van der Schaaf zorgt nog voor een 11-20 score. Taede Sibma en Jan Jacob van der Zee scoren beide nog eenmaal en brengen de eindstand op 13-22.

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 6, Taede Sibma 3, Roel Schipper 2, Dieke Hoekstra 1, Grietje van der Schaaf 1.