VenV – HHV

Op deze regenachtige zaterdag laat het 2e team van VenV het goede voorbeeld zien door te winnen van HHV2 met 14-10. De wedstrijd tussen de 1e teams komt moeizaam op gang: het duurt maar liefst 10 minuten voordat Miranda Veenstra de 1-0 op scorebord zet. Vlug en Vaardig heeft een licht overwicht in de beginfase en komt op 4-2. HHV weet voor rust de stand nog gelijk te trekken tot 4-4. Door de regen en de harde wind zijn de doelpunten deze middag erg duur.

Na de thee komt HHV sterk uit de startblokken. De gasten uit Hollandsche Veld scoren maar liefst vijf doelpunten op rij. De verdediging van de Garypers ziet er in deze fase niet goed uit. Daarnaast worden er veel kansen gemist en heeft VenV veel moeite met de fysiek sterke tegenstander. HHV loopt uit naar 6-13. Aan de kant van V en V moet wat gebeuren. Trainer Ron Berkenbosch brengt Roel Schipper en Lennert Westerhof in het veld. De Garypers laten in de slotfase zien dat ze wel degelijk kunnen korfballen. Met vier mooie afstandschoten, waarvan twee keer Remco Schraa, weet men de achterstand te verkleinen. De eindsprint komt helaas te laat, het gat blijkt te groot om nog te dichten. Vlug en Vaardig verliest met 11-13.

Doelpunten: Remco Schraa 3, Corrie Betten 2, Femke Veenstra 2, Arjen Brander, Nynke Buis, Roel Schipper en Miranda Veenstra allen 1