VenV in gevarenzone door verlies tegen TDK

Het lukte de Bio Balance formatie afgelopen zaterdag niet om de punten in huis te houden. Niet de lengte van TDK, maar de gemiste kansen van de Garypers gaven de doorslag in deze wedstrijd. De gasten gingen uiteindelijk met een 13-16 overwinning en dus 2 punten terug naar Deinum.

Onder prima weersomstandigheden speelde VenV een slordige en slappe 1ste helft. Natuurlijk had TDK het bekende lengte overwicht, maar dat was niet eens zozeer het probleem. De talrijke 100% kansen werden niet benut, waardoor men steeds achter de feiten aanliep. TDK schoot daarentegen wel met scherp en was feller in de duels. De thuisploeg bleef in de race door het benutten van strafworpen, veroorzaakt door het fysieke verdedigen van TDK. De ruststand was 5-9.

Na een donderspeech en 2 wissels van coach JaapJan van der Molen ging er in de 2de helft meer dreiging uit van Garyper ploeg. Dit resulteerde in een spannende inhaalrace, waarbij VenV TDK tot 11-13 wist te naderen. Op deze stand werd de ultieme kans op de aansluiting niet gegrepen; de toegekende strafworp werd gemist en het doelpunt viel aan de andere kant. In de slotfase benutte TDK het lengte overwicht optimaal en slaagde erin de veilige marge te handhaven. De 13-16 nederlaag komt hard aan in de Garyper gelederen; waar men in de zaalcompetitie de strijd tegen degradatie in de 1ste klasse met veel passie en inzet wist te winnen, zal ditzelfde kunstje op het veld in de 2de klasse geflikt moeten worden.