VenV kan de Parabool in de tweede helft niet bijbenen

GRONINGEN – Een wedstrijd spelen om 12:40, het is niet aan alle teams besteed om op deze pupillentijden te moeten korfballen. Je weet echter dat als je naar de studenten uit Groningen mag gaan dat je de wekker moet zetten voor een wedstrijd.

Vroeg of niet, het was niet aan de Biobalance7-formatie af te zien. Wat de ploeg van Jaap Jan van der Molen de eerste helft liet zien was van een prima niveau. Aanvallend werden de kansen benut en verdedigend werd de boel redelijk vastgezet. De score ging vrijwel de hele eerste helft gelijk op, op een kleine uitloop van VenV na bij de 3-5. De Parabool bleef echter zelf ook scoren en ging uiteindelijk met een 9-8 voorsprong de rust in. Een enigszins geflatteerde ruststand, wanneer VenV iets scherper in de afronding was geweest dan hadden de Garipers met een ruime voorsprong de rust in kunnen gaan.

Na de rust werd daarom meteen ingegrepen, Jan Jacob van der Zee mocht het veld verruimen voor Tiede Fokkema om zo meer lengte in de korfzone te creëren. Het gehoopte resultaat bleef echter uit, de Parabool liep uit tot 13-9, een domper voor de ploeg uit Garyp. Toch wist VenV zich weer terug te knokken tot 14-12 met behulp van de ingevallen Jelly Jelsma. Toen de Parabool bij deze stand echter een strafworp benutte ging VenV de boot in. De Garipers hadden moeite om te scoren terwijl de Groninger studenten de smaak te pakken kregen. De eindstand van 20-15 was terecht wanneer men kijkt naar de tweede helft.

Wanneer VenV in de eerste helft de kansen zou hebben afgemaakt, dan zou er een hele andere wedstrijd kunnen zijn ontstaan. De tweede helft was de Parabool gewoonweg de betere ploeg en kon daarom de gasten met lege handen terug naar Garyp sturen. Twee punten waren hier bijzonder welkom geweest. Nu moeten de punten absoluut thuis gehaald worden. Volgende week om 20:20 uur, komt die andere ploeg uit Groningen, ROG, op bezoek in de Westermar. Kan er dan gestunt worden? Graag tot ziens in de Westermar!

Doelpunten: Sytze Brouwer 3 (1), Roel Schipper 3 (1), Martha van der Kooi 3, Dieke Hoekstra 2, Mathilde van der Zee 2, Taede Rienk Sibma 2.