VenV kan Heerenveen niet bijbenen

Na de prima overwinning van VenV 2 op de reserves van Heerenveen mochten de beide hoofdmachten zich opmaken voor de seizoensopening. Het was Taede Sibma die de score via een lastige doorloopbal wist te openen voor de Garipers. Een goed spelende Biobalance-7 formatie wist de score verder uit te bouwen tot 6 – 3. Hierna werd het spel niet minder maar de trefzekerheid van Vlug en Vaardig wel. Heerenveen pakte het initiatief over en liet daarmee een 7 – 10 ruststand noteren.

Na de rust ging Heerenveen vol gas door en schoten met scherp. Dit kon VenV niet meer bijhouden, wat resulteerde in een einduitslag van 16 – 27. De Garipers speelden goed maar konden Heerenveen maar één helft bijbenen. Toch geeft het vertoonde spel in deze aantrekkelijke wedstrijd vertrouwen voor de komende wedstrijden.

De volgende wedstrijd is op 17 november tegen Oerterp in Ureterp.

Doelpunten: Roel Schipper 6, Sytze Brouwer 6, Taede Sibma 2, Sanne Nieuwenhuis 1 en Tiede Fokkema 1