VenV niet opgewassen tegen ROG

Rondom d’Olle Grieze was vanaf de allereerste minuut een tandje sneller, feller, harder en meedogenlozer. De jonge selectie van Jaap Jan v/d Molen werd binnen een aantal minuten al op een flinke achterstand gezet die de ploeg niet meer te boven kwam. Nee, het werd alleen maar erger. De schotloosheid maakte het er ook niet beter op. Vlug en Vaardig werd afgetroefd, wat naar mijn idee een logisch gevolg was van de slechte voorbereiding voor de wedstrijd.

Vlug en vaardig begon slap aan de wedstrijd. De verdediging moest nog even wennen aan de gladde vloer en de slecht in te schatten afvallende ballen. ROG wist hier goed mee om te gaan en zorgde al snel voor een groot gat. Het afstandsschot was goed, maar ook de doorloopballen werden vrijwel allemaal afgemaakt. Hierin was V en V in de beginfase beduidend minder. Binnen no-time moest er al tegen een achterstand van 5-0 aangekeken worden, voordat Martha het verlossende schot loste. Een prima keuze van Dieke die een vrije bal nam. Gelijk daarna was Dieke degene die de 5-2 aantekende via een vrije bal, waar ze de laatste weken erg goed mee uit de voeten kan. Dit gaf Vlug en Vaardig hoop. Het snelle spel van ROG leek gebroken, maar dat bleek een verkeerde inschatting.

Na de 5-2 werd er wederom 5 maal gescoord zonder tegendoelpunt. Vele overtredingen werden als spelhervatting beoordeeld door scheidsrechter H. Bakker, die wellicht ook wel bedoeld waren om eens vanaf de 2,5 meter genomen te worden. Nee, de Beyum-hal was de eerste helft zeker geen pretje voor de hoofdmacht van V en V. Als klapper op de vuurpijl moest Anja Lont ook nog geblesseerd het veld verlaten. Haar enkel wist het ook niet meer. Grietje v/d Schaaf was de vervanger. De goals lagen niet voor het oprapen. Het bal-lijn verdedigen van ROG bracht onenigheid in het spel. Daar waar juist kansen liggen, werd er overhaast gespeeld en veel balverlies geleden. De eerste helft werd afgesloten met 13-4, met goals van Martha en Dieke.

Aan het scoreverloop blijkt wel dat de V en V heren moeite hadden met scoren. Dit kwam grotendeels door de schotloosheid, maar ook door het sterk reboundende ROG. De tweede helft was dit niet veel anders. Wel werd er de tweede helft iets beter omgegaan met de kansen. Na een prima doorloopbal van Taede wist Sytze deze knap af te ronden. Dat bracht de score op 15-5. Ondertussen bleef ROG goed afronden en werd de marge niet kleiner. Roel bracht met een strafworp de score op 16-6 waarna er wederom 4 goals achtereen voor ROG aangetekend konden worden. Het verdedigende spel van V en V was niet slecht, maar werd vanaf afstand teniet gedaan. Roel en Sytze brengen de score op 20-8. Met nog een kwartier te spelen werd Taede gewisseld voor Pieter. Heerlijk moment. Ik werd meteen “ver****t” onder de korf. Weliswaar de handjes nog omhoog, maar het mocht niet baten. Roel tekende vlak daarna voor de 21-9 door een prima afstandsschot. Dieke wist het naar 21-10 te brengen waarna Martha een treffer moest incasseren.

De uitslag was wel duidelijk. Er was alleen nog eer te behalen. Daar werd dan ook alles voor gedaan. Pieter mocht nog tweemaal aantekenen van afstand, door prima rebound werk van Sytze, Dieke en Grietje. Roel maakte de einduitslag bekend. 24-13.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Dat is duidelijk. Volgende week met frisse moed naar Holwerd. DTL heeft afgelopen zaterdag haar eerste punt gepakt tegen De Parabool. De punten zijn hard nodig en er zal alles aan gedaan worden om deze mee te nemen naar Garyp!