VenV niet scherp genoeg

Het is de BioBalance formatie niet gelukt om het kampioenskandidaat CSL moeilijk te maken. Daarvoor waren de Garypers in de eerste helft niet scherp genoeg en sprong men te slordig om met de kansen. De uiteindelijke uitslag was 18-12; een juiste afspiegeling van de schotkracht en zuiverheid tussen beide teams.

In de beginfase wordt al duidelijk dat CSL het voortouw zal nemen. Toch laat VenV door goed verdedigen het gat niet te groot worden. Aanvallend ziet het er ook niet slecht uit, alleen ontbreekt de scherpte in de afronding. Een flink aantal mooie uitgespeelde kansen worden niet verzilverd, waardoor de ruststand 7-4 op het scorebord staat. Dan is er nog van alles mogelijk, mits de kansen in de 2de helft wel benut worden. Dat er voor CSL ook nog het nodige op het spel staat, is wel duidelijk. De koploper uit Britsum schakelt een versnelling bij en loopt zeer zuiver schietend gemakkelijk uit. Coach Jaap Jan van der Molen past nog een aantal wissels toe om het tij te doen keren, maar meer dan de schade beperken zit er niet meer in. Eindstand 18-12. Het vlaggenschip van VenV kan zich opmaken voor het treffen tegen de Waterpoort volgende week in de Westermar. Om 19.45 uur wordt dan uitgemaakt wie zich handhaaft en wie veroordeeld wordt tot het spelen van een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de 1ste klasse.