VenV ook volgend seizoen 1e klasser

Het vlaggenschip van Vlug en Vaardig Garyp heeft afgelopen zaterdag ervoor gezorgd dat het volgend jaar ook weer in de 1e klasse mag uitkomen. De scenario’s voorafgaand aan de wedstrijd zorgden voor de nodige zenuwen: bij winst zou VenV zich veilig stellen terwijl bij een verlies of gelijkspel er nog één of twee beslissingswedstrijden zouden volgen. De zenuwen werden zaterdag echter omgezet in scherpte en keiharde vechtlust. In een bomvolle Westermar werd er uiteindelijk dik verdiend gewonnen van De Waterpoort: 15-10.

De Biobalance7-formatie heeft al de nodige finales gespeeld dit zaalseizoen: tegen Oerterp, ROG en DTL moest er worden gewonnen om in de race te blijven voor handhaving. De Waterpoort kon aan dat lijstje worden toegevoegd. Toch stapten de spelers van coach Jaap Jan van der Molen vol overtuiging het veld op: alle wedstrijden werden thuis immers gewonnen, op de wedstrijden tegen de koplopers CSL en Heerenveen na. Onder het motto ‘De Westermar is fan ús’ ving de wedstrijd dan ook aan.

De eerste minuten waren echter voor de Snekers, het eerste beste schot werd feilloos verzilverd en VenV kwam daardoor op een 0-1 achterstand. Menig spelers voelden dat De Waterpoort niet voor niets naar de Westermar waren afgereisd. Echter, na vier minuten keerde het tij en kwam VenV volledig terug in de wedstrijd. Mathilde van der Zee stond garant voor de eerste treffer van de Garipers en Tiede Fokkema, vervanger van de geblesseerde Sytze Brouwer, zorgde persoonlijk voor de 2-1. Tot aan de 3-3 toe konden de Snekers aanhaken, totdat Jan Jacob van der Zee met een onmogelijke doorloopbal een voorsprong aantekende: 4-3. Na de gelijkmaker, 4-4, kwamen de groen-witten pas echt los. Lange, dynamische en zorgvuldige aanvallen zorgden ervoor dat er een gat van twee doelpunten ontstond: 6-4. Twee afstandschoten van Jan Jacob van der Zee zorgden voor de comfortabele 8-4 voorsprong en op slag van rust deelde Roel Schipper nog een tik uit door de 9-4 aan tekenen. De collectieve vechtlust van VenV resulteerde in een fantastische eerste helft, ruststand: 9-4.

De tweede helft begon niet zoals de eerste helft geëindigd was: de doelpunten werden wat duurder aan Gariper zijde en de Snekers herpakten zich ietwat. Lang leek het erop dat het nog wel eens spannend zou gaan worden, maar dichterbij dan drie doelpunten verschil wist De Waterpoort niet te komen. Mathilde van der Zee, Taede Rienk Sibma en Roel Schipper stonden garant voor de nodige doelpunten de tweede helft. Toen Tiede Fokkema de 14-10 aantekende en juichend langs de mensenmassa op de tribune liep, ontplofte de Westermar. Iedereen wist het: de handhaving is een feit. Toen Mathilde van der Zee de 15-10 binnenschoot klonk het eindsignaal en steeg er een gejuich op vanaf de tribunes. De Gariper spelers vlogen elkaar met tranen in de ogen in de armen en bedankten de trouwe aanhang. Het perfecte scenario speelde zich af: de sfeer was uitmuntend, er werd keihard als collectief gewerkt, de doelpunten vielen en de winst resulteerde in handhaving. Vlug en Vaardig mag met recht een terechte 1e klasser worden genoemd.

Doelpuntenmakers: Tiede Fokkema 3, Jan Jacob van der Zee 3, Roel Schipper 3, Mathilde van der Zee 3, Taede Rienk Sibma 2, Martha van der Kooi 1.