VenV opent seizoen met overwinning

GARYP – Na de overwinningen van het derde en het tweede team van Vlug en Vaardig was het de beurt aan de hoofdmacht van de Garyper korfbalclub om deze goede lijn voort te zetten.

Pallas ’08 was te gast op het Garyper kunstgrasveld om onder prima weersomstandigheden het nieuwe korfbalseizoen te openen. Na de openingstreffer van Dieke Hoekstra was het Pallas ’08 dat vervolgens drie maal op rij kon scoren en de leiding nam. VenV kon vervolgens weer terug komen tot 3-3. Na een klein kwartier moest VenV gedwongen Annemarieke Houtsma wisselen wegens een, zoals het op het eerste oogopslag lijkt, zware knieblessure. Routinier Mathilde van der Zee nam haar plaats in. Tot de rust bleef het stuivertje wisselen qua score, toch was het de debuterende Jan Jacob van der Zee die een kleine voorsprong voor te thuisploeg wist te realiseren voordat de teams gingen rusten.

Direct na de rust wist Pallas’08 de score weer gelijkt te trekken tot 6-6. Middels een aantal lange goede aanvallen kon de BioBalance7-formatie een gat van vier doelpunten de stand oprekken tot 10-6. Hierna lukte het VenV, ondanks goed spel, niet meer om de aanvallen succesvol af te ronden. Pallas ’08 zette hierna nog met uiterste krachtsinspanning de achtervolging in en kon in de laatste minuut de Garypers nog tot op een punt naderen. Hiermee was de eindstand bepaald op 10-9 en is een prima seizoensstart voor Vlug en Vaardig een feit.

De volgende wedstrijd is op 8 september tegen Sparta in Zevenhuizen.

Doelpunten: Dieke Hoekstra 2, Pieter de Jong 2, Taede Sibma, Mathilde van der Zee, Jan Jacob van der Zee, Roel Schipper, Sanne Nieuwenhuis en Martha van der Kooi elk 1 doelpunt.