VenV opnieuw onderuit

Na een zure gelijkspel van het 2de team was het de taak van V en V 1 om de punten te pakken. Met alle toeters en bellen werd iedereen naar de Garyper sportfjilden geroepen om Vlug & Vaardig aan te moedigen nadat afgelopen donderdag de vraag kwam of de uitwedstrijd tegen de Granaet ook in Garyp gespeeld kon worden.

Tijdens de voorbereiding had de ploeg van Ron Berkenbosch in een driekamp de oefenwedstrijd gewonnen van de Granaet, dus winst was zeker mogelijk. Ook waren de punten zeer welkom, na twee dik verloren partijen tegen Harich en ROG.

Al snel viel het eerste doelpunt in deze regenachtige middag aan de verkeerde kant van het veld. Er werd door Vlug & Vaardig onrustig gespeeld en had de scheids ook niet bepaald mee. Gelukkig is daar dan Miranda Veenstra, die met een afstandje de 1-1 erin knalt. Dan is het ‘the ocean’, goed bestand tegen water, Jan Jacob van der Zee die er een klein kansje inschiet. Vervolgens is het de Granaet die de voorsprong pakt: 2-6. Yfke Weidenaar en Nynke Buis proberen het gat te dichten, maar met name de Dokkumer dames schieten met scherp en vergroten de voorsprong tot 4-10. V en V komt niet tot scoren en is slordig in de verdediging. Jan Jacob van der Zee, Ludolf van der Molen en Nynke Buis zetten de 7-12 op het scorebord. Doelpunten van Arjen Brander en Jan Jacob van der Zee zorgen voor de ruststand van 9-15.

Om 16:13 uur klinkt dan weer het fluitsignaal van scheidsrechter A. Postma als startsein voor de tweede helft. Met Femke Feenstra in de ploeg voor Yfke Weidenaar probeert coach Berkenbosch het tij te keren, maar al snel is het weer de Granaet die weet te scoren. VenV komt nu wat beter in de wedstrijd en weet het gat terug te brengen tot 4 doelpunten: 13-17. Met het inbrengen van Pieter de Jong hoopt Berkenbosch wat meer aanvallende power in de Garyper ploeg te brengen. Helaas mocht ook dit niet baten. Het gat met blijft rond de 5 doelpunten en de doelpunten in de slotfase van Remco Schraa, Nynke Buis en Arjen Brander zijn niet meer dan een doekje voor het bloeden. De eindstand was met 16-22 toch weer teleurstellend.

Voor VenV zijn de komende wedstrijden van groot belang. Aanstaande zaterdag 23 september wordt er wederom in Garyp gespeeld tegen Sparta, nummer 7 in het klassement.

Scores: Arjen Brander en Jan Jacob van der Zee elk 4, Nynke Buis 3, Remco Schraa 2, Ludolf van der Molen, Miranda Veenstra en Yfke Weidenaar allen 1.