VenV pakt belangrijke punten

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de ranglijst aan, dat Vlug en Vaardig uit twee wedstrijden nul en De Waterpoort vier punten had gehaald. Het leek dus een zware dobber voor de Garipers korfballers te worden. In het eerste kwartier overheersten vooral de verdedigingen. De aanvallen waren van beide kanten van korte duur. V en V bleek echter het meest doeltreffend en kwam op een 1-4 voorsprong. Het tweede deel van de eerste helft was voor De Waterpoort. Zij konden in de korfzône hun lengtevoordeel benutten en kwamen zodoende terug tot 4-4. Coach Ronald moest in de rust zijn team aan een aantal tactische afspraken herinneren. Hij zette na de thee Tiede Fokkema in, die vooral in de rebound prima werk deed. Er ontspon zich een spektakelstuk met naarmate de wedstrijd vorderde een sterker en vooral slimmer V en V. De Bio Balance 7-formatie bouwde goed aanvalsspel op en in de verdediging werden veel ballen onderschept. De Waterpoorters kregen steeds meer moeite met de arbitrage en dus met zichzelf. Via 4-5 kon aanvankelijk De Waterpoort nog aanklampen tot 7-8, maar daarna liep Vlug en Vaardig uit naar een duidelijke 9-15 eindstand. Het was de winst van een collectief sterk V en V, waarbij in deze wedstrijd Martha van der Kooi en Wilco de Vries uitblonken. Komende zaterdag wordt er in Garyp door zowel het eerste als het tweede team gespeeld tegen ROG uit Groningen.

Doelpunten: Lennert Westerhof 6, Dieke Hoekstra en Wilco de Vries 3, Foppe Nicolai 2 en Annemarieke Houtsma 1.