VenV pakt eerste punt in degradatiestrijd

Op zaterdag 31 januari stonden er voor de reserves en de hoofdmacht 2 wedstrijden met verschillende belangen op het spel. V&V 2 speelt nog mee om het kampioenschap, en zou de koppositie kunnen versterken door vandaag te winnen van Quick 2 na de verlies partij van De Walden 3.

Voor V&V 1 waren de belangen heel anders. In de laatste 4 wedstrijden moeten er nog 6 punten gehaald worden om degradatie te voorkomen.

Het beloofde dus een spannende avond te worden in de Westermar.

Helaas was V&V 2 niet in staat om te winnen van Quick 2. Na een zeer matige wedstrijd van de reserves, waren de punten helaas voor de buren uit Aldegea.

Om 19.50 mochten de hoofdmachten van beide verenigingen startten met deze belangrijke wedstrijd. Het was Roel Schipper die de score opende voor V&V. Aldegea had het antwoord al klaar en wist tweemaal te scoren. De twee ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd en gingen tot de 6-6 gelijk op. Daarna was het Quick die de regie in handen nam en daarmee werd gerust met de stand 13-12.

Na de rust breidde Quick de voorsprong uit naar 15-12. V&V wist met doelpunten van Sytze Brouwer, die zijn rentree weer maakte na afwezigheid door een blessure, en Arjen Brander iets terug te doen en wisten het verschil terug te brengen naar één doelpunt. Het leek een spannende slotfase te worden met een tussenstand van 18-18 in de laatste minuten. Het was Quick die opnieuw het voortouw nam en leek de wedstrijd te beslissen met een doorloopbal. Maar Roel Schipper wist het hoofd koel te houden en wist door zijn afstandschot V&V te belonen met één punt in dit duel.

Doelpuntenmakers V&V: Arjen Brander (6), Sytze Brouwer (5), Pieter de Jong (3), Roel Schipper (3), Nynke Buis (1) en Dieke Hoekstra (1)