VenV pakt eerste punten bij seizoensopening

De eerste wedstrijd voor het vlaggenschip uit Garyp was uitgesteld in verband met het dorpsfeest in Garyp. Hierdoor werd deze wedstrijd op een doordeweekse donderdagavond gespeeld in Kollum tegen Invicta.

Na een prima voorbereiding begon het keurkorps van de nieuwe hoofdtrainer Peter de Groot toch wat onscherp aan deze eerste competitiewedstrijd. De verdediging was de eerste minuten van de wedstrijd niet scherp, daar profiteerde Invicta van en liet 2-0 op het fictieve scorebord noteren. De BioBalance7 formatie kon zich daarop herpakken en boog de stand om tot een 2-6 voorsprong. De rust werd bereikt met een op een stand van 4-9.

Het was Pieter de Jong die direct na de rust met een fraaie afstander onderstreepte waar de hoofdmacht uit Garyp voor kwam in Kollum, de volle winst. Er werden veel kansen gecreƫerd maar de afronding was nog niet optimaal, desondanks kunnen de Garipers tevreden terug kijken op deze wedstijd welke eindigde in een 9-18 overwinning. Daarmee zijn de eerste punten van dit seizoen binnen.

De volgende wedstrijd van VenV 1 zal gespeeld worden op woensdag 10 september tegen Spannum 1 om 20:30 in Garyp.

Scores: Roel Schipper 5, Arjen Brander 3, Nynke Buijs 2, Pieter de Jong 2, Luut Peter Nieuwenhuis 2, Dieke Hoekstra 2, Corrie Betten en Anja Lont elk 1