VenV pakt eerste punten

Voor zowel Vlug en Vaardig 1 als 2 stond vandaag de wedstrijd tegen Parabool uit Groningen op het programma. Het tweede speelde een goede pot. Vlug en Vaardig 2 ging met één punt achterstand de rust in, maar zette dit de 2de helft om in een voorsprong. Deze werd uiteindelijk uitgebreid tot een eindstand van 17-11.

Voor het eerste team van Vlug en Vaardig stond er veel op het spel. Net als de Bio Balance brigade wist ook De Parabool nog niet te winnen. De studenten uit Groningen openden de wedstrijd. Jan Jacob van der Zee antwoordde direct met de aansluitingstreffer. Het bleef een lange tijd gelijk opgaan, maar net voor rust wist V en V een gaatje te slaan. De vrije bal van Dieke Hoekstra betekende een ruststand van 11-8.

Ook na de pauze nam V en V het voortouw; door goals van Sytze Brouwer en Roel Schipper bleef er steeds een voordelige marge op het scorebord staan. Coach Jaap Jan van der Molen bracht Mirjam Klos in voor Sanne Plantinga en zij benutte meteen een fraaie vrije bal en bracht de stand op 14-11. Daarna gaf V en V de Parabool toch nog het gevoel dat er wat te halen viel en zag de gasten op 14-13 komen. In een bloedstollende slotfase hielden Taede Sibma met een fraai schot van grote afstand en Roel Schipper met een strafworp het hoofd koel, waardoor de eerste punten in deze zaalcompetitie een feit waren. Met de 16-14 overwinning kreeg VenV dit keer wel loon naar werken.

Doelpunten: Roel Schipper 3, Sytze Brouwer 3, Dieke Hoekstra 3, Jan Jacob van der Zee 2, Sanne Plantinga, Anja Lont, Martha van der Kooi, Taede Sibma en Mirjam Klos allen 1.