VenV pakt, ondanks slecht spel, toch twee punten en blijft meedoen om titel

GARYP – Met een mooi aantal meegereisde supporters speelde Vlug en Vaardig haar wedstrijd tegen Olympia in Buitenpost. Een wedstrijd die gewonnen werd met 13-15.

Doelpunten: Tiede Fokkema 4, Roel Schipper en Lennert Westerhof 3, Corrie Betten en Pieter de Jong 2 en Dieke Hoekstra 1 doelpunt.

. De eerste schoten van beide teams vielen door de korf, zodat er al snel 1-1 op het scorebord stond. En met één velddoelpunt en vier strafworpen op rij beloofde het een doelpuntrijk duel te worden. Op 5-8 hadden de Garipers een gaatje geslagen en op de stand van 7-11 kon er rustig thee gedronken worden. Het werd zelfs 7-12 en er leek dus geen vuiltje aan de lucht. Toen echter verslapte Vlug en Vaardig, er werd slordig gespeeld en de gemaakte afspraken leek men vergeten te zijn. Zo kon Olympia terug in de wedstrijd komen en op 12-14 leek er nog van alles mogelijk. Een strafworp bracht weer wat lucht. V en V moest nog één tegendoelpunt incasseren, maar kon de wedstrijd op 13-15 opgelucht afsluiten.

De overwinning was verdiend, maar komende zaterdag zal er tegen mede-koploper TDK (Menaldum 20.05 uur) uit een ander vaatje getapt moeten worden. De steun van veel supporters is ook dan weer zeer welkom.