VenV – ROG

Na een regenachtige ochtend, komt het zonnetje er voorzichtig bij op het vernieuwde kunstgrasveld te Garyp. Voordat de hoofdmacht van de Gariper korfbalclub aan hun seizoensouverture begint, hebben de reserves deze net gehad. Het tweede team uit Garyp trad aan met twee debutanten aan de dameszijde. Helaas moesten de reserves het onderspit delven tegen de gasten uit Groningen, ROG. Dit is tevens de tegenstander voor VenV 1 vandaag.

Het bal wordt direct geopend door door een snelle treffer van Jan Jacob van der Zee. Het antwoord van de gasten is duidelijk met 5 treffers op rij. Dan is het zoeken voor beide teams op het zanderige veld. Mondjesmaat vallen de doelpunten. Het is toch de club uit Groningen die iets scherper is in de afronding. De teams gaan rusten op een stand van 5 – 14.

Na een verfrissende hoosbui die in de rust gepland bleek, beginnen de teams aan de tweede helft. Vlug en Vaardig komt zeer gedreven uit de kleedkamers, met 3 doelpunten op rij. Dit spel werd doorgezet en VenV sluipt dichterbij naar een tussenstand van 11 – 16.

Dan is het toch weer ROG dat een tandje bij schakelt. De wedstrijd wordt uitgespeeld naar een stand van 12 – 27.

Een teleurstellend begin voor de equipe van Ron Berkenbosch.

Scores: Arjen Brander 5, Femke Feenstra 3, Ludolf van der Molen 2, Jan Jacob van der Zee en Remco Schraa elk 1