VenV – ROG/Oris

De scheidsrechter fluit af voor een altijd beladen wedstrijd, V en V 1 tegen ROG/ORIS 1. V en V wist nog maar twee punten uit drie wedstrijden te pakken, net zoals ROG/ORIS. Wie deze avond het onderspit zou delven, zou voorlopig een toppositie  kunnen vergeten.

Al snel kwam de ploeg uit Groningen op een 0-2 voorsprong. Twee afstandschoten vielen fraai door de korf. V en V wist zich te herstellen, en bemachtigde een strafworp. Lennert Westerhof nam deze, en rondde keurig af.

Al snel viel de 1-3, door weer een puik afstandschot. Toch liet V en V zich niet zomaar aan de kant schuiven. Tiede Fokkema mikte er een afstandschot in en Klaas Jan Pander maakte een strafworp. 3-3.

Zoals het nu ging, leek het een spannende wedstrijd te worden. Echter, ROG/ORIS liep uit door twee doorloopballen en wederom een afstandschot. Aan de andere kant werd er uit een vrije bal van Tiede Fokkema gescoord, maar ROG/ORIS reageerde meteen met een afstandschot. 4-7.

V en V probeerde om dicht bij ROG/ORIS te blijven. Lennert Westerhof benutte een vrije worp en verkleinde zo de achterstand, 5 tegen 7. Toch bleef ROG/ORIS oppermachtig en werden er zelfs drie strafworpen op rij afgemaakt. 5-10.

V en V bleef wel kansen creëren, maar het mocht niet baten. Lennert Westerhof maakte nog een mooi doelpunt door een kleine kans er in te mikken, nadat de doorloopbal mislukte. 6-10.

De doelpunten vielen vervolgens aan beide kanten om en om. 

V en V scoorde ondermeer door een door Martha van der Kooi meegekregen strafworp en een omdraaibal van Mathilde van der Zee, zo werd de tussenstand 9-14. In de laatste 20 minuten had V en V niet meer de kracht om deze achterstand in te lopen. Er werd door ROG/ORIS nog een strafworp, een doorloopbal en een uitstartbal benut en aan de Gariper-zijde werd er nog een afstandschot door Tiede Fokkema  en een vrije bal van Lennert Westerhof gescoord. De eindstand: 11-17.

V en V speelde vooral verdedigend een slappe partij, men gaf de heren van ROG/ORIS teveel ruimte.

Doelpuntenmakers: Tiede Fokkema 5, Lennert Westerhof 4, Klaas Jan Pander 1, Mathilde van der Zee 1.

Komende zaterdag moet V en V revanche zoeken tegen Leeuwarden. De vertrouwde hal in Bergum is niet beschikbaar, zodoende wordt er uitgeweken naar Damwoude, begintijd 20.15 uur.