VenV speelt gelijk tegen TDK

TDK – V en V: In lengte verschillend, in doelpunten gelijk.

Vlug en Vaardig trad afgelopen zaterdag aan in de uitwedstrijd tegen TDK. Op een winderig sportpark moest er gezocht worden naar oplossingen om het grote lengteverschil goed te kunnen bestrijden. Vanwege de vlagerige wind was al snel duidelijk dat er deze middag weinig doelpunten zouden vallen.

Zeker dan is het belangrijk te opereren vanuit een gesloten verdediging en de onnodige foutjes uit het spel te halen. Maar juist dat ging in het eerste kwartier mis. Vlug en Vaardig gaf TDK hoop op de winst door een aantal passfouten en door niet geconcentreerd te verdedigen. De Deinumers straften dit feilloos af en dit resulteerde in een 4-0 achterstand voor de groen-witten.

In het tweede deel van de eerste helft herstelden de Garipers zich enigszins. De thee stond klaar met een 5-4 voorsprong voor TDK. In de tweede helft tapte de BioBalance 7-formatie uit een ander vaatje. Er werd geconcentreerd verdedigd en nadat coach Klos een tweetal wissels inbracht, werd de stand gelijk getrokken, 8-8.

TDK gaf zich echter niet gewonnen, zeker niet toen plotseling hun dames van afstand gingen scoren en Vlug en Vaardig volhardde in het missen van de mooiste kansen. Nadat V en V een strafworp miste en TDK de laatste vrije bal niet meer kon nemen, floot de goed leidende scheidsrechter Koenrades af en stond er 11-11 op het fictieve scorebord.

Doelpunten: Sytze Brouwer 3 (1 strafworp), Roel Schipper 3 (2 strafworpen), Wilco de Vries 2 (1 strafworp) en Corrie Betten, Sanne Plantinga en Lennert Westerhof elk 1 doelpunt.