VenV te vroeg Herfstvakantie

De laatste veldwedstrijd voor V en V was die tegen en in Oerterp. Gezien de stand op de ranglijst een spannend treffen tussen twee middenmoters. Het eerste kwartier was duidelijk voor de Garipers, de geconcentreerd spelende ploeg startte sterk. Het was aan een aantal verdedigende slordigheden te wijten, dat Oerterp bij kon blijven. Maar aan het eind van de eerste helft kon de thuisploeg een gaatje slaan van drie doelpunten, ruststand 8-5.

In die fase liep de communicatie en het aanvalsspel van de BioBalance 7-formatie stroef. In de tweede helft startte Vlug en Vaardig opnieuw geinspireerd en kwam er een 8-7 tussenstand op het scorebord. Daarmee lag de wedstrijd weer volledig open. Maar opnieuw door een onoplettendheid kreeg V en V een strafworp tegen en daarmee was merkwaardig genoeg de wedstrijd gelopen.

Terwijl er nog twintig minuten te spelen waren, was de spirit bij de V en V-spelers er finaal uit. De vechtlust was weg, passes kwamen niet aan, er was voor de groen-witten geen eer meer te behalen. Oerterp maakte hier dankbaar gebruik van en kon eenvoudig uitlopen naar een duidelijke einduitslag van 15-8. Dit betekende een teleurstellend slot van de eerste helft van de veldcompetitie.

Op 31 oktober begint het zaalseizoen met het traditionele Tytsjerksteradieltoernooi in de Westermar in Burgum. Doelpunten: Foppe Nicolai en Lennert Westerhof 3, Dieke Hoekstra en Wilco de Vries 1 doelpunt.